Jump to content
  • 0

mikrotik sms prefixes login


MikTik
 Share

Question

Има ли начин mikrotik sms prefixes login и коя е опцията.

Линкче някакво ако може поне да прочета как става.

Благодаря ви.

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Доколкото знам самия микротик няма, но сам организирал подобна система чрез http://mobio.bg php скрипт пуснат на друг компютър(сървър) който вписва автоматично потребителите чрез телнет в USERMAN на микротика (все още имам лек бъг в php скрипта но това е поправимо).

Получава се следното като отвориш HotSpot-a ти се явява login страница с инфо какъв SMS да изпратиш пращаш го и получаваш отговор като SMS с USER и PASSWORD и инфо за колко време е акаунта, самият акаунт се е добавил в USERMAN автоматично. Логваш се и е готово.

Имайте в предвид, че след mobio.bg и други сайтове с SMS изплащат чисто около 30-40 % от цялата стойност на SMS

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Доколкото знам самия микротик няма, но сам организирал подобна система чрез http://mobio.bg php скрипт пуснат на друг компютър(сървър) който вписва автоматично потребителите чрез телнет в USERMAN на микротика (все още имам лек бъг в php скрипта но това е поправимо).

Получава се следното като отвориш HotSpot-a ти се явява login страница с инфо какъв SMS да изпратиш пращаш го и получаваш отговор като SMS с USER и PASSWORD и инфо за колко време е акаунта, самият акаунт се е добавил в USERMAN автоматично. Логваш се и е готово.

Имайте в предвид, че след mobio.bg и други сайтове с SMS изплащат чисто около 30-40 % от цялата стойност на SMS

Дай малко инфо за тази система:

1. Колко плащаш за ползването на системата

2. Как организираш софтоерно това.

3. До каква сума може да се ползва системата

т.е. Всичко полезно за да бъде изпълнено.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Дай малко инфо за тази система:

1. Колко плащаш за ползването на системата

2. Как организираш софтоерно това.

3. До каква сума може да се ползва системата

т.е. Всичко полезно за да бъде изпълнено.

1: Както написах в по-горния пост реално се получават около 30-40 % от стоиността на SMS-ите които са постъпили

(Пример има постъпили 2бр SMS  * 2.40 лв. за собственика се натрупват от тези 2 SMS - 1.60 лв , когато се натрупат 20 лв може да се заяви трансвер на парите към банкова сметка, но тогава има такса за физически лица 10% + такса на операторите 5% - тоест в банковата сметка идват около 17 лв - това е при системата на mobio.bg)

2:Мобио се обръща с POST или GET заявка към PHP сървър на който е поставен PHP скрипт - генериращ USER и PASS , който връща отговор на заявката към MOBIO - съответно SMS към потребитела с USER и PASS, и вписване чрез телнет заявка на потребитела в USERMAN на микротика от PHP скрипта.

3: Сумата е до 4.80 лв. (повече инфо в http://mobio.bg'>http://mobio.bg  - това не е реклама просто ползувам техните услуги но има и други посреднически фирми за SMS обработка. )

Пускам и примерен PHP скрипт който ползвам, в него има грешка при влошена връзка към микротик сървъра през телнет скрипта забива, ще се радвам ако ниякой помогне в преработването му така че да бъде отстранен и този проблем.

PHP скрипта е:

//

<?PHP

/*

  Copyright © 2006-2007 mobio.bg

  mobio_paynotify - izvestqvane za plastane pri polu4en SMS

  mobio.bg izprasta zaqvka kym vashia server za polu4en SMS

  Vashiat server obrabotva polu4eniat SMS i generira otgovor

  kym potrebitelq, izpratil SMS

*/

$item = $_REQUEST["item"];

$fromnum = $_REQUEST["fromnum"];

$extid = $_REQUEST["extid"];

$mobio_remote_addr = "194.12.244.114";

$servID = 1234;

     

if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $mobio_remote_addr) {

require_once "PHPTelnet.php";

$telnet = new PHPTelnet();

$gsm=$fromnum;

$userfile = "users.txt";

$nmbu= rand(10000,99999);

$nmbp= rand(1000,9999);

$username="1u$nmbu";

$password="$nmbp";

$rlimit="100000/1024000";

$ctime="TIME-1DAY";

$today = date("F j, Y, g:i a");  

$cmd="/tool user-manager user add subscriber=admin username=\"$username\" password=\"$password\" first-name=\"$gsm\"  pool-name=\"poolsms\" rate-limit=\"$rlimit\" add-credit=$ctime ";

$senddata="DAY=$today\nGSM=\"$gsm\"\nUSER=\"$username\"\nPASSWORD=\"$password\"\nPOOL=\"poolsms\"\nSPEED=\"$rlimit\"\nPLAN=\"$ctime\"\n";

$result = $telnet->Connect('192.168.0.1','phpuser','phppassword');

if ($result == 0) {

$telnet->DoCommand($cmd, $result);

$telnet->DoCommand('/quit', $result);

$telnet->Disconnect();

}

else

{

echo 'Telnet Connect failed !!!';

break 3;

}

$sms_reply="Wi-Fi Network  Cena: 1,20 lv / 1 den  Login: $username Password: $password";

if (file_exists($userfile))

     {

           $file = fopen($userfile, r);

           $txt = fread($file, filesize($userfile));

           fclose($file);

           $file = fopen($userfile, w);

           $txta = "$txt\n\n\n$senddata";

           fwrite($file, $txta);

     }

     else

     {

           $file = fopen($userfile, w);

           fwrite($file, 1);

           $txt = '\n';

           fclose($file);

     }

     file("http://mobio.bg'>http://mobio.bg/paynotify/pnsendsms.php?servID=$servID&tonum=$fromnum&extid=$extid&message=".urlencode($sms_reply));

}

?>

//

Още инфо тук: http://help.mobio.bg/show16

PS: Тази система е удобна с за краткосрочен достъп до интернет

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

каква е точната грешката на скрипта

от мрежова гледна точка ?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

  • 0

каква е точната грешката на скрипта

от мрежова гледна точка ?

Грешката се явява в това че в определена ситуация когато по някаква причина неможе да се осъществи връзка по телнет с mikrotik, php скрипта не връща обратен отговор към mobio.bg и SMS към клиента (случва се 1-път на 10-15 SMS) и не вписва акаунта в mikrotik . А mobio e е счело че скрипта е обработил заявката. Вероятно този проблем може да се оправи с 1-2 реда но за сега и това върши работа а и до тук ми стигат познанията по PHP и явно трябва да почета още малко :) Затова когато се забележи проблем (вижда се в статистиката на mobio) заявката се обработва ръчно.

Ще се радвам ако някой помогне.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

то ако тоя скрипт директно се вързва към мт

и пави тая простотия не си е работа

според мен този скрипт трябва да създава под-скрипт

който да се свързва с радиуса

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

  • 0

то ако тоя скрипт директно се вързва към мт

и пави тая простотия не си е работа

според мен този скрипт трябва да създава под-скрипт

който да се свързва с радиуса

Да нещо подобно мислех първоначално но незнаех как да го реализирам.

Ако някой реализира подобен ще се радвам да го сподели.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Mикротик доста наблягат на тъй наречената състема API.

http://wiki.mikrotik.com/wiki/API

Това ще е интерфейс с който ще си говорим с микротик.

Гледам че вече има написани php и perl модули.

Защото с телнет е доста грубо като изпълнение. Ми представете си че имате натоварена машини с която трябва да си говорите по 10-20 пъти в секунда. Мисля че това е правилния път и неслочайно от микротик разчитат на него.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.