Jump to content

ПЕДЛОЖЕТЕ МИ СЕРВИЗ РЕМОНТ СПЛАЙСЕРИ

freenet

Recommended Posts

здравейте .

търся кадърен сервиз за РЕМОНТ СПЛАЙСЕРИ където да ми свършат работа, става въпрос за Sumitomo type-39 днес се предаде а работата чака.

На това сумитомо за 1 камера ще ти вземат пари, колкото за целия апарат. Не знам ремонта дали въобще има смисъл. По-добре търси части на старо.

Малко извън темата, но dvp-740 за тези пари е перфектен. От няколко години сме с такъв, с него са правени сплайски и за виваком, а те замерват с otdr за качеството на заваркити и няма проблеми.

Мисля, че предлагат и поддръжка на сплайсъри във фирмана, но дали само за този модел?

За парите е перфектен .За работата - не.Ако си правил за виваком "сплайски" и са минали не значи че са минали защото са направени с DVP-740.По всяка вероятност супервайзора ти е бързал да издаде обект.А след теб са минали други сплайскаджии. 

То зависи какво е пускано. С последните изисквания за реф.... 90% от трасетата са за преправяне ;)

здр., някой няма ли 'умряло'  суми  за донор , не ми трябват огледала и микроскоп/и ОК са .

Погледни корпуса на томито. Капака и горната част.

Ако няма луфтове.. лошо. Ако има и сам ще се оправиш.

здр., оказа се ,че едни 'сервизи' нямат нищо като части та макар и от изкупени от тях (прави се по света) машини за донори . За да приключим темата аз търся точно конкретно нещо а не ' дай да го видим ' не е за гледане а за ремонт за смяна на мотора на микроскопа това и сам мога да го направя ако имах въпросната част . Машината работи безупречно но с моя помощ на 'ръчен' фокус на единия микроскоп и си прави безупречни заварки , само ,че в този вид като скелет не мога да изкарам по пътища и шахти . Ето го въпросния мотор в този клас машини " core alignment fusion splicer "  6 броя (едентични са стават за на всякъде ) мотор с планетарен редуктор към всеки мотор има и оптрон с въздушна междина разбира се поставен на различни места съобразно функцията му.Така ,че който има  да се обади или знае от къде .

sumi_motor.jpg

• 1 month later...

Всичко завърши благополучно благодарение на моя милост  диагностика ремонт доставка на нужните части . Резултата по долу , 20 дни работи ( и ще работи) безупречно.

IMG_20170904_160011.jpg

Edited by freenet