Jump to content
  • 0

RB750gr3

h3ll

Question

Нещо се опитвам да пусна IPSEC over EOIP, тръгва ама трафика само 70Мбита. А пишат че поддържал хардуерен хеш до 256. И при това се мъча с aes128. Конфигурацията е елементарна и се чудя аз ли греша нещо или просто не го могат тия рутерчета. Показват 450Мбита и се чудя КАК.

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Как го правиш този тест от PC до PC или от бордовете?С първите версии на рос с който излезе борда, а именно 6.36.1 достигах по спомен доста над 100мб/с аес256 ! После нещо се влошиха със следващите версии нещата и повече не съм си играл да тествам!

• 0

Ахааааааа. Да взема да върна малко, че аз съм на 39 последна и бета 40. Теста е спийдтест.нет. Пинга се вдига до 15-20 при 70мбита и има значение дали разопакова или опакова.

• 0
  • Administrator

Принципно дали криптира или декриптира е все едно ! Уж трябваше в последващите версии на рос да оптимизират работата на тредовете на процесора че се натоварваше само един от тях при криптиране. Виж ползвай етернет портовете самостоятелно без суич-чипа или без мастър и слейв портове , също така от суич менюто задай на портовете да са вилан мод - дизейбъл, защото са по подразбиране във фолбек! Така се ползват две гигабитови втъзки с процесора една за етер 1,3 и 5 и другата е за етер 2 и 4 иначе суича работи с една такава!

Edited by JohnTRIVOLTA

• 0

Неееее. НЕ. При криптиране и декритпиране се ползват 3 активно, но не е това идеята. За суича - не съм забелязал разлика, защото ползвам само етх1 и 2. Имам и влани де. Какво общо има?

• 0
  • Administrator
Преди 6 часа, h3ll написа:

Неееее. НЕ. При криптиране и декритпиране се ползват 3 активно, но не е това идеята. За суича - не съм забелязал разлика, защото ползвам само етх1 и 2. Имам и влани де. Какво общо има?

Говоря за хардуерният  вилан или този при суич чипа , а не софтуерният вилан или съб интерфейс , както някой го наричат, който може да създаваме от интерфейсите!Имам предвид следните 2 диаграми :първа и втора която ти е нужна !

• 0

Пробвах всичко. Повече от 75Мbit HD не иска. Да не говорим, че mmips поддръжката започва от 6.37.Х. Тук за 36 и надолу не става въпрос.

За толкова пари - толкова.

• 0
  • Administrator
преди 23 минути, h3ll написа:

Пробвах всичко. Повече от 75Мbit HD не иска. Да не говорим, че mmips поддръжката започва от 6.37.Х. Тук за 36 и надолу не става въпрос.

За толкова пари - толкова.

Това е моя снимка от друг форум ... може сам да забележиш с коя версия е дошъл борда ! Мога да твърдя , че съм от първите който добих този борд , доста преди да излезе като инфо в сайта на Микротик дори!

В някоя от последващите версии дори нямаше поддръжка на суич частта, т.е. липсваше в менюто, но пък мисля тогава се постигаха и най-добрите резултати при тестове!

Ето тука ROS 6.37.1 ако забелязваш няма суич меню във WinBox , но перформънса сякаш бе най-добър!

Edited by JohnTRIVOLTA

• 0
  • Administrator

Подбирайте хардуерно поддържани криптирания за тоз ипсек.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
  • Administrator

Върни на 6.38rc31 примерно или малко по назад дори и тествай,трябва да има разлика. mss clampinga  сетнат ли ти е и на колко ?

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__