Jump to content

Интернет от телепойнт


Recommended Posts

Някой има ли идея колко струват следните неща в телепойнт:

Мрежа 0/255 от айпита

10Гбита мрежа

1Гбит мрежа

и окабеляване от Овчо Поле (София) до Костинброд (12 км разстояние горе-долу)

 

Също така искам да знам, каква горе долу машина като параметри (без хард диск) ми трябва за мрежата в зависимост от 10гбит и 1 гбит.

Мисля си за някой нов интел (не сърверен 4 ядра), 8 гб рам и 1 SSD. Питам и най-вече заради лан картата, трябва ли да е нещо зверско или може най-обикновена 10гбита ?

 

Искаме да пуснеме нет тука в града и за това задавам такива въпроси. Имаме 20к лева и искаме да ги инвестираме в това.
Мислиме мрежата от телепойнт тук да я разпръснеме с антени в града. Какво мислите Вие и може ли някой да ми опише горе-долу всичко стъпка по стъпка какво трябва да направим ? По писането си личи, че съм гол и бос.

Въобще ако може всичко да ми се опише (регистрация на фирма, договори с общини (ако трябват), какъв шейпър е най-добре да се ползва (линкове към софтуер) и т.н.)

Ще съм ви много благодарен :)

 

Редактирано от XErFlik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

CCR има 10Г и го търкаля добре 

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо това което си гледал в Телепойнт е пиъринг - част от интернета и 2ро тези пари няма да ти стигнат за окабеляване, да не говорим за други задачи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за упс и и генератор (ако ще слагате) ще има поне 8-10лв.

После помещение, ракове, климатици, рутери, суичове, а това с антените из града ми се струва загубена кауза.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Весело зададен въпрос - интересно ми е да вида "обикновена" 10G мрежова карта :), общо взето питането звучи като: "тука с брат ми искаме да си сглобим един самолет да си джиткаме, дайте ни чертежи и да почваме"...

Ако голям доставчик няма PoP (точка на присъствие) в града изобщо не си мислете за "окабеляване" на 12 км, при цени около 20 Евро на метър, няма да успеете с тези пари да излезете от очертанията на града дори :)

Моя съвет е да се откажете преди да сте започнали дори.
Сумата, с която разполагате е крайно недостатъчна - особено ако ще го правите легално. Като по-големия ви проблем е, че нямате никакъв опит, а явно и знания.
Да не споменаваме, че имате конкуренция в града, която функционира от доста време - със собствено оптично трасе, имаща нужния опит.
Към момента услугата Интернет е доста добре развита в БГ и е много трудно да се започва нещо такова с толкова малко знания и капитал.
Изпълнението на всички членове от ЗЕС е едно голямо ходене по мъките, голяма част от които повечето функциониращи ISP-та в БГ не спазват - ако местните ви спретнат една проверка, няма да Ви стигнат парите за глоби само (особено ако сте в сивия сектор).
По-добре инвестирайте в нещо друго - по просто, търговия примерно :).

Ако все пак сте се навили - бийте ръце с някой друг местен доставчик, да ви пренесе безжично нета от софия и да почнете изграждане на трасета в селото. Този проект има някакъв смисъл ако работите с оптика в града (конкурентите ви предлагат по оптика).

Редактирано от Networker

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре виж други оператори като ( Виваком,Мтел ), отделно са си бая документи, разрешителни, лиценз, а и с тия wireless малко несериозно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То в Костинброд само още едно изп треа... Иначе преноса е лесен, МАН или влакно може да вземете от нетера или бтк. Покрай вас минават трасетата.

В главата иначе ви е каша. 20к за начало и по 100к на година в развитие ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята не е лоша ама да бяхме някъде преди 10-20 години поне . Грубо да сметна с антени за по 100лв и 20К ще вземете 200 устройства(някакви ) които са ви идеалния случай 200 човека . Само с интернет много ще трябва да омаьосате някой да ви даде по 20 лв на месец или приход идеален след 3-4  месеца(ако сте много добри и пускате 2-3 ма на ден )  около 4 к . Ама да ги пуснете трябва да ги навиете .. ама те не ви познават ... Ще пуснете няколко човека и конкуренцията ще ви  умори:  ще оправи услуга или ще намали цени  или и двете ... готина картинка а?

Тва е ама мноого, ама много оптимистично  та чак аз се размечтах . За сървари , преноси , заплати, документи, осигуровки , коли  , глоби и ток , наеми да  не говорим ... охх ама вас вероятно никой не ви знае пак забравих ...   

Ако много искате да пробвате намерете някой , който много я е закършил в региона с някаква мрежа--> дай  те му някой лев , той ще почерпи ( сигурен съм ) и се наиграйте . Купете нет от някой с оптика там и работете . Моя съвет е ако не познавате материята не се захващайте освен ако не сте готови да инвестирате много пари със съмнителен шанс за избиване при сегашната стратегия ... Миле ви е подсказал . 

 Лека и спорна !

ПС: 10Г и 200 човека(255Ип ) и една машина  + безжичен нет са някък нереални ама вие си знаете де. Може аз нещо да изтървам от ЕГнето .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора,Костинброд е доста близо до София има доста доставчици и то не лоши,имате ентусиазъм,както пишат колегите по-горе 20к е никаква сума за днешните условия!Както повечето колеги,аз също съм малък интернет доставчик и смятам че скоро такива като нас ентусиасти,зарибени и т.н ще изчезнат,просто не може да се издържи на конкуренцията от големите доставчици(поне за мен е така),за пример в едно от населените места в които предлагам интернет ми влезе национален доставчик,който предлага интернет и телевизия пакет за 10лв,а моят най-нисък пакет нет е 15лв под тази цена няма смисъл да пускам и така!Пак мое мнение,но само ще изгубите паричките,а главоблъсканицата ще е огромна,особенно ако нямате нужните познания вече няма клиенти които да са склонни да бъдат опитни мишки,пазара стана доста тесен!И все пак ако сте решили да се пробвате Нетера е добър избор за Костинброд!

  • Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко късно но все пак 20к лева няма да стигнат само за основното оборудване в сърварното .Пак после климатици ,вентилация и сериозно захранване и евентуално генератор .Пак като прочете човек 10 гига .Ама момчета вие нет на село ли ще давате или в софия ще правите .1 гига може да стигне за до 2000 абоната бре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъдете хора, никой от Вас не е ли мечтал?

Мечта!!!, и го съсипах те.

Да ве и ..... песимистични те копелета дето сте !!!.

Хайде да мрем всички защото Рокфелер и той умря. пфуууу ......

Да сте живи и здрав. 

БИЗНЕСМЕНИ от всички градски села обединете се! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да го кажа така имаш село Х там имаш над 2000 житела само още един конкурент и предполагаеми 200 твърди абонати .Е тогава ако минава наблиско както каза колегата БТК,Нетера изкаш ман порт 1Г и си плащаш колкото ти трябва трафик и дерзаеш там за техника ще ти стигнат .Но тук идва въпроса написали са колегите ДОКУМЕНТИ ,БЮРО-Окрадвация.Е там нема да ти стигнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте какво НЕ предлагат в града и го направете - каквото и да е (ако сте решили имено в Костинброд да се развивате).
Ако ще е IT, по-добре магазин за компютри или пък услуги за видеонаблюдение, ако трябва да са комуникации и ще играете в сивия сектор може да пробвате няквакви HotSpot based услуги по 5-10 лв. (и пак няма да е евтино).

На ваше място в момента бих си вдигнал един web магазин за нещо, да си внасям стока от вън и да я продавам в BG и/или чужбина (едно е да продаваш или даваш услуги в град от 12 000 човека, друго е да имаш неограничен пазар през Интернет) - много по-малко проверки ще имате, много по малко законо и правилници има да спазвате и много по малко са глобите (по ЗЕС има 5-6 цифрени глоби). Избягвайте да назначавате хора - на този етап не Ви трябва това главоболие - правите си едно ООД колкото сте там човека и действате.

  • Благодаря 1

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.