THX Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Здравейте! Искам да си вдигна PXE сървър на една машинка и се поразрових из нета. От това, което изчетох разбрах, че трябва и някакви настройки на рутера да се направят, но така и не ми стана ясно точно какви. Рутера ми е една стара машина с RouterOS 3.20 x86. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted March 10, 2017 Administrator Report Share Posted March 10, 2017 Работи чудесно PXE-то вградено в микротик не ти трябва външен сървър ако искаш ще ти копирам настройките от моя който работи с едно живо исо и нет инстал на убунту /под 80 мб общо/ Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 / RB952Ui-5ac2nD-TC ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted March 10, 2017 Author Report Share Posted March 10, 2017 Нямам дисково пространство на микротика, а и целта ми е да наредя една купчина операционни системи в PXE-то(Windows-и, Linux-и). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted March 10, 2017 Administrator Report Share Posted March 10, 2017 Слагаш втори диск и става но не всичко стартира през PXE доста неща искат NFS Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 / RB952Ui-5ac2nD-TC ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts