akab Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 Здравейте ако си закупя продукт на микротик например........(SXT 5 lite ac) или (Netmetal)......необходимо ли е да си купувам отделно ( Superchannel ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted February 27, 2017 Administrator Report Share Posted February 27, 2017 Супер ченъла 80-160 мхз ли разбираш защото платените честоти по нашия закон са свободни Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
akab Posted February 27, 2017 Author Report Share Posted February 27, 2017 въпросът ми е дали мога да ползвам всички канали от 4920-6100 или се заплаща допълнителен лиценз (superchanel) в новите интегрирани продукти на микротик Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted February 28, 2017 Administrator Report Share Posted February 28, 2017 Свободни са, само 160мхз иска писмо да се пише за да ти го отключат. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
akab Posted February 28, 2017 Author Report Share Posted February 28, 2017 да разбирам тогава че от един дистрибутор на микротик от който си купих няколко SXT lite5ac и един NetMetal 5-802.11ac ме е измамил като ми поиска и по 28лв на устройство за Superchanel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted March 1, 2017 Administrator Report Share Posted March 1, 2017 Спомени го кой е. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JohnTRIVOLTA Posted March 1, 2017 Administrator Report Share Posted March 1, 2017 На 2/27/2017 at 19:18, akab написа: въпросът ми е дали мога да ползвам всички канали от 4920-6100 или се заплаща допълнителен лиценз (superchanel) в новите интегрирани продукти на микротик Normis : "Since RouterOS v4.3 Superchannel frequency mode is available to all users. Simply upgrade to the latest version, and set wireless mode to superchannel, to be able to test frequencies that are outside your regulatory domain. Please remember that you can do this only if you are within a controlled environment, know what you are doing, or have a special permission from the local regulatory office." Link to comment Share on other sites More sharing options...
akab Posted March 2, 2017 Author Report Share Posted March 2, 2017 Reload.bg и още нещо значи ако напиша писмо до микротик могат да ми отключат и 160мхз канал или нещо не разбрах правилно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted March 2, 2017 Administrator Report Share Posted March 2, 2017 Да ще ти го отключат ако си фирма. Но реално е неизползваемо, събира много шум и по ефективно става ползването на 80 мхз Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 В подкрепа на горния пост, на места и 80 не вървят. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
akab Posted March 2, 2017 Author Report Share Posted March 2, 2017 вероятно за това имам проблем с 3 линка и ип-камери след тях..............дали да не ги пусна на 40мхз чист (N).....трябва ми стабилен линк и около 10 мегабита Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 За 10мб бих сложил 802.11а 20мхз лента - работи на всякъде и без проблем. Но ако ти затрябват повече ще трябва да ъпгрейтваш. Там максимума при 20MHz e 28мегабита поне което съм виждал. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JohnTRIVOLTA Posted March 2, 2017 Administrator Report Share Posted March 2, 2017 Преди 1 час, akab написа: вероятно за това имам проблем с 3 линка и ип-камери след тях..............дали да не ги пусна на 40мхз чист (N).....трябва ми стабилен линк и около 10 мегабита Сканирай ефира и си ги пусни радиата дори на 20MHz щом искаш стабилност! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akab Posted March 2, 2017 Author Report Share Posted March 2, 2017 благодаря за съветите ще пробвам и ще пиша до къде съм я докарал камерите правят около 8-10 мегабита през деня дори от зор съм ги пуснал през eoip тунели но пак насичат.........интересното е че сече самопрез деня Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted March 3, 2017 Administrator Report Share Posted March 3, 2017 Ако минаваш над дъвета или водни масиви или фреснел зоната е нарушена е нормално да има такива аномалии. Погледни стойностите на CCQ какви са ако падат под 95% имаш проблем. Ползваш ли NStream или NV2? Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts