Jump to content
  • 0

хотспот - устройства и антена

wowefect

Question

Дилема ми е дали да направя хотспот за едни приятели с RB912UAG-2HPnD-OUT и AirMax Секторна Антена, 15dBi, 2.4GHz - или да сложа рокет м2 и същата антена и зад тях един рутерборд на който да вдигна хотспота - с първото устройство си спестявам рокета и рутера зад тях,но като цяло нямам наблюдение как се държи като AP - ако мнения,моля споделете :)

Edited by wowefect

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Колко клиента ще има. Все си мисля, че за такива клиенти като тел,лаптопи пръснати някъде си по добре с една поляризация.

Analog Audio™

• 0
преди 10 минути, master написа:

Колко клиента ще има. Все си мисля, че за такива клиенти като тел,лаптопи пръснати някъде си по добре с една поляризация.

точката е на един площад в едно село :) нямам идея реално по колко клиента,ще се накачват,но идеята ми с тази антена е за по-голямо усилване,дай предложение за еднополярна антена ?

• 0
  • Administrator

За HotSpot стабилно решение е да се сложат 3 сектора по на 120 градуса и борд / като този / с 3 карти за всяка антена ! Дано и от миокротик изкарат някакъв подобен борд в бъдеще , пример рефреш на RB4XX сериите с CPU MMIPS и слотове Mini PCI Express, a RB8XX да са ARM базирани !

• 0

имам налична такава  http://anteni.net/images/ms2415_2.pdf

дали ще свърши работа ? ? да завинтя на тази антена и едно groove 52 AC и може и да стане :)

има ли значение,че е с хоризонтална поляризация,всъщност коя поляризация е по-добре за такива изпълнения ?

Edited by wowefect

• 0

Според мен ще е по-добре да е с вертикална, аз имам същия "стълб" нов и поради това, че не е с вертикална не съм го използвал до момента.

Analog Audio™

• 0
Преди 2 часа, master написа:

Според мен ще е по-добре да е с вертикална, аз имам същия "стълб" нов и поради това, че не е с вертикална не съм го използвал до момента.

тоест практиката е полазала,че с вертикална е по-добре да се изпълняват такива неща