Jump to content
  • 0

hap Lite + Arduino = Проблем

uboy

Question

Здравейте!
Реших и аз да започна да ровичкам и разучавам Mikrotik рутерче. Писна ми от проблемни и забиващи TP-Link-ве и тем подобни юзърфрендли устройства. Взех си като за начало hap Lite. Настроих го през winbox-a и  всичко си тръгна и е ОК, поне за сега проблеми и странни неща не виждам с изключение на едно. Преди време се заиграх с едно Arduino+Ethernet, което си управлявам в домашната LAN мрежа. Сега обаче като го включа в Mikrotika изобщо не сработва. Излишно е да казвам, че съм спазил порядъка на мрежата. Първото нещото, което ми се набива на очи е, че лампичките на порта в който го включвам изобщо не примигват. Като го върна на TP-Linka веднага го усеща и светва сигнализацията, но тук ни вопъл ни стон. По default  до колкото разбирам им бридж между всички портове (2,3,4), но не знам това дали е достатъчно, Пинг имам между всички устройства, които се закачат към него, но към Ардуино - не.
Идеи ?!

Поздрави

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Това Arduino няма ли си шел, за да разбереш, miitool, dmesg?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
  • Administrator

:) освен да пробваш с прав и кроснат кабел

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0

Направих следваща проба. Сложих си стария TP-link като го свързах след Mikrotika. Изключих му DHCP-то и един вид го направих като разширение портовете на Mikrotika (като switch) и в него включих Arduinoto. Работи! Ама това го броя за времвнно решение. 

Странна работа!

• 0
  • Administrator

Виж логовете, така няма как да гадаеме.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Задължително е според мен crossover кабел. С какъв чипсет е arduino шилда? w5100? И според мен най-добре да забиеш през arduino статичен адрес в конфигурацията.

• 0

Може ли един скрийншот от статуса на порта който е Ардиното

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

• 0

Кроснат кабел ще мога да си крипна вторник или сряда като отида на работа. Ще пробвам с него макар да си мисля, че не е от него 

скрийншот могабда кача утре, само ме упътете на кое от всичките менюта, защото се изгубвам из всичките настройски. Все пак съм начинаещ :D

Преди 10 часа, Mihail Peltekov написа:

Задължително е според мен crossover кабел. С какъв чипсет е arduino шилда? w5100? И според мен най-добре да забиеш през arduino статичен адрес в конфигурацията.

Забит е статичен адрес с маска и гейт на ардуиното

чипа утре мога да го погледна

• 0

Извинявам се за закъснялото решение на проблема, но се бях ядосал и зарязах нещата така. Преди няколко дена скучах и реших да разцъкам.

Та.. Влязох в interfaces и махнах отметката на Auto Negotiation на порта на който съм го вързал и потегли Ардуиното

Поздрави