Jump to content

Мнение за модел RB962UiGS-5HacT2HnT

barutchiev

Recommended Posts

Здравейте съфорумци.

До преди 1 седмица бях притежател,на модела RB951Ui-2HnD.Това ми беше първият Микротик и бях адски доволен.Ползвал съм какви ли не рутери,но с този забравих какво е "нужда от рестарт". От няколко дни обаче съм на Гигабитова скорост.И реално стана излишен и го подарих на баща ми.Имам нужда от друга машина и се спрях на гигабитивия му брат rb951g-2hnd или RB962UiGS-5HacT2HnT

https://routerboard.com/RB962UiGS-5HacT2HnT

Какво е Вашето мнение?

Живея в къща с двор и обхвата е много важен за мен. Гледах и два модела на tp-link (c7 и c8) в този ценови клас,но с това спокойствие което изкарах с Микротика-нещо все ме бута към тях.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

962 не съм го ползвал, 951г го ползвам от известно време и за мен е перфектен! Скоро пуснах тема за един лек проблем в кавички може да я разгледаш. За други марки изобщо не искам да мисля повече.

Analog Audio™

Хи хи,за другите марки,както писах и аз ги поотсвирих.То ми беше писнало от нужда от рестарти.Микротика се е рестартирал само няколко пъти и то поради ЕВН-ска профилактика :)

Факт е, че малките им модели имат доста ниска мощност на WiFi за пример Hap RB951Ui-2Nd. Работи отлично но в стаята! По лан няма никакви забележки но по WiFi е слабичък но и цената му беше символична :) .  Лично според мен rb951g-2hnd  с или без гигабитовия порт си е минимума, съвсем друг е въпроса колко хора могат и мислят да инвестират толкова пари в такова нещо.

Analog Audio™

Така е,но когато веднъж се опита-разбираш какво си губил до сега.Преди да си взема този,бях с тЪп линк 1043. Макар,че тогава цената се доближаваше до микротика,беше с 3 външни антени,имаше визия на летяща чиния и светеше като такава с толкова светлини-изкара при мен точно 3 или 4 дена и хайде пак в магазина за рекламации.Взех си със зор парите и хайде поръчка на този... :)

Затова и бих инвестирал в този 962,ако си заслужава като сигнал и стабилност

Аз го ползвам (HAP AC) от както е излязъл. Лаптопа ми е на 5 гхз АЦ и през 2 панелни стени прави около 200-250 мегабита към него. На 2 гхз се ползва само от смартфони и съм го резнал на 20мхз лента. Нямам оплаквания. Много съм доволен.

Edited by ka4o_pi4a
  • Like 1

Колеги,страшно много ви благодаря за тази помощ,но мога ли да питам за мнение и за RouterBOARD 2011UiAS-2HnD-IN .Смятам,че ще успея да си го позволя,а има и външни антени,което си е в плюс

До колкото съм чувал не се представя добре от към wifi, а това че е с вградените не е проблем. Още повече трябва да има конектот за външни на платката. 951 има и мислех да слагам но няма никакъв смисъл, на всякъде сигнала е фулл.

• Like 1

Analog Audio™

• Administrator
Преди 2 часа, master написа:

До колкото съм чувал не се представя добре от към wifi, а това че е с вградените не е проблем. Още повече трябва да има конектот за външни на платката. 951 има и мислех да слагам но няма никакъв смисъл, на всякъде сигнала е фулл.

Трудно ще ти е да ги изкараш външните антени ! "До колкото съм чувал не се представя добре от към wifi" аз пък не съм чул все още такива мнения !

Edited by JohnTRIVOLTA

Не разбирам какво му е толкова трудното :) Затова казах че съм чувал! А дали е така не мога да кажа на 100% не съм го тествал защото всичките ми 2011 са без wifi.

Analog Audio™

• Administrator
преди 41 минути, master написа:

Не разбирам какво му е толкова трудното :) Затова казах че съм чувал! А дали е така не мога да кажа на 100% не съм го тествал защото всичките ми 2011 са без wifi.

За вещите с поялника не е , но за другите е ! Иначе мислех , че визираш  RB962UiGS-5HacT2HnT ;)

Не, слагам само rb951g-2hnd и един Hap RB951Ui-2Nd съм слагал който е доста слаб от към покритие.

Analog Audio™