Асен Нейков Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Здравейте, Днес ми се наложи да прозвънявам мрежа с кабел 7-ма категория и инсърти 6-та категория. Понеже лан тестерите ми са за 5-та категория, реших да пробвам с три различни тестера, С две от устройствата нямаше проблеми, но с третото, което е следното: ТЕСТЕР, на най- дългите кабели светна индикатора split pairs на жила 3 и 6, което в случая е зеления чифт. Проверих всичко по пач панела и розетките и си беше наред. Ясно ми е, че на евтините тестери не може да се вярва, но съвестта ме гризе дали няма да имам проблеми в бъдеще. Има ли колега с тестера за 7-ма категория, на който да си платя и да приключим с драмите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JohnTRIVOLTA Posted December 21, 2016 Administrator Report Share Posted December 21, 2016 Само военните или бившите военни прозвъняват кабели По темата какви тестери ползваш, нещо на Fluke или ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Асен Нейков Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 (edited) Нито съм военен, нито съм бивш Тестерите не са нищо особено. До сега не ми се е отдала възможност да взема Fluke. Това е единият: https://www.aliexpress.com/store/product/DK-8108-Remote-RJ45-Network-Cable-Length-Tester/713883_32220764629.html?spm=2114.12010608.0.0.Y2VYr6 Този, който дава грешка split pairs e следния: ТЕСТЕР Интересното е, че не дава грешката между два различни чифта, а само в зеления. А да, забравих да спомена, че включих два суича и се вързаха на гигабит. Edited December 21, 2016 by Асен Нейков Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Може малко crosstalk да имаш, но не е болка за умиране. Ще работи безпроблемно. Ако не е за банка и няма изрично изискване за измерване не се занимавай с щуротии. Направи си хубаво пач панелите с минимални разплитане на двойките и си живей живота. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JohnTRIVOLTA Posted December 21, 2016 Administrator Report Share Posted December 21, 2016 Добре де, на ново да го "преработиш" споменатият кабел или е трудна задача? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Асен Нейков Posted December 23, 2016 Author Report Share Posted December 23, 2016 Преработих го, няма промяна. Инсъртите са маркови и са така направени, че не може да развия двойките повече от необходимото. Проблема го прави на 16 от най- дългите трасета и все на един чифт. Ще търся уред за 7-ма категория, защото този евтиния ме съмнява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted December 23, 2016 Administrator Report Share Posted December 23, 2016 За всеки случай ползвай добрия стар вариант с "loop rg" и мултиметър мерещ съпротивление. Всички чифтове трябва да дават еднакво съпротивление. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Асен Нейков Posted January 5, 2017 Author Report Share Posted January 5, 2017 Направих опита повторно. С колегите стигнахме до извода, че проблемът е в единия от тестерите, защото с другите два не се появява проблема. Изпратено от моят Coolpad E561_EU с помощта на Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wowefect Posted January 5, 2017 Report Share Posted January 5, 2017 взимай един мултицет и мери Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts