gabrashev Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 Здравейте, искам един рутерборд да го достъпвам от две места ( имам две мрежи ) и по-точно второто место е когато първата мрежа изчезне/отпадне. За целта съм добавил в IP - Routes втори gateway (на втората мрежа) като ползвам distance=2 Това което искам да попитам е : Трябва ли задължително да използвам Check Gateway ? и ако да на кой от двата гейта ? Предполагам, че трябва само на първия ( с Distance=1 ), за да може на 10 сек. да го тества и ако го няма тогава да се активира втория ( с Distance=2 ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
h3ll Posted November 5, 2016 Report Share Posted November 5, 2016 По принцип на главния се слага проверката, но не е задължително. Ако не се добави, работи само когато физически отпадне връзката (т.е. падне порта) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabrashev Posted November 5, 2016 Author Report Share Posted November 5, 2016 Благодаря, определено ще ми се наложи да ползвам проверката ! Двете мрежи са ми на един порт под формата на два VLANа и реално порта не пада. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts