Jump to content

Въпрос за консумация на рутер


antonantov
 Share

Recommended Posts

Някой има ли под ръка рутер TP-LINK TL-WR841N и TP-LINK TL-WR845N на който да измери консумацията на ток след адаптера ? Интересувам се и от двата модела

какъв е тока и напрежението след адаптера. Трябват ми за място където ще се захранват с акумулатор и ако са икономични да си купя от тях.

Link to comment
Share on other sites

Повечето да не казвам всички са 9v0,6a

Или 5в1а захранванията значи поне 10% по малко ампераж.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

То на почти всичките захранването е 5W но консумират по малко. Въпроса ми беше точно колко помалко. Сега мерих моя TL-WR740N при 12V от PC-то консумира 80mA със включен 1 LAN порт и без трафик. Като изключа лана пада на 70mA. Той по принцип така е захранен и го ползвам като клиент.

Лесно ще взема такъв но е с една антена и не ме устройва а въпросните модели са с 2 и 3 антени и ще ми свършат подобре работа. Той ще бъде преди този който ми е на компа и там няма ток.

 

Link to comment
Share on other sites

Вземи за макс 4w. То е много относително според товара, ако (не съм гледал) поддържа греен технология ще зависи и от дължината на лана. Колко време трябва да изкарва? С 12А акумулатор на година карам по 8часа един суич рокет и нано и може и повече да издържи но тока идва.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

То при мен издържа до 3 облачни денонощия и после гасне. Иначе цяло лято не е спирало. Не е в това проблема а там сапунерката е пак с 1 антена и искам да я сменя с 2 но да е с подобна консумация. За това питам коя сапунерка колко харчи да не е в 2-3 пъти повече. А устройство с две антени ми трябва да ги закача към 2 панелки към AP-то и към нас че така с една антена не ми харесва как работи.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Няма ли ветрец при вас?

вертикална турбина все ще докара някой ват КЛИК

Варианти до 20-30вата трябва да поддържат системата жива.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Идеята ми беше да сменя сегашната сапунерка с друга която е с 2 или 3 антени и да е с подобна консумация. За това попитах за TP-LINK TL-WR841N и TP-LINK TL-WR845N колко ток консумират ако са около 100-130mA ме устройва да не купувам напразно ако е повече. Работата е в това че точката е по средата на трасето и е почти на една линия с АП-то и клиента. С две срещуположни антени ще работи подобре от колкото с една както е сега за това искам да го сменям. Имам предвид външни панелни антени или чинии не оргиналните на рутера, предполагам е ясно.

Относно захранването с 20W панел е и спира само есен. Не е проблем да сложа и втори ако реша. Като падне мъглата няма нито слънце нито вятър за това не съм сложил перка.

Link to comment
Share on other sites

Ами разликата трябва да е само в МИМО чипа другото е както на 740 модела.консумацията зависи и от дължината на лана но и от трафика който преминава и от мошноста по WIFI.Все пак за 100 миливата си е нужно поне 200 консумация и CPU то си смуче така че консумацията трябва да е от два до четири вата.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Та по темата ако някой го интересува:

TL-WR841N захранен със 9 и 12V без включен мрежов кабел към него. Устройва ме такава консумация ще си взема такъв. Прави ми впечатление вътрешния му DC-DC стабилизатор че е с ниско КПД но това не е проблем може да се оптимизира за 12V или да се замени с друг.

 

1imgpsh_fullsize.jpeg

imgpsh_fullsize.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Предполагам си придвидил че при слагане на кабел и минаването на трафик през този кабел и по WiFi  води до по висока консумация предполагам някъде 300-350 милиампера .

Link to comment
Share on other sites

Точно за това му казах да сметне че е около 4w и 5 може да е на моменти. Трябва да има мин 30% запас от максимално измерения товар.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

Тези фактори съм ги предвидил но ще са само когато го ползвам и няма да е постоянно. Почти през цялото време денонощната консумация ще е тази на покой без трафик. Целта е да не хаби излишно акумулатора в облачни дни че то сапунерки много видове но и консумацията им различна.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.