Jump to content

Въпрос за консумация на рутер


antonantov

Recommended Posts

Някой има ли под ръка рутер TP-LINK TL-WR841N и TP-LINK TL-WR845N на който да измери консумацията на ток след адаптера ? Интересувам се и от двата модела

какъв е тока и напрежението след адаптера. Трябват ми за място където ще се захранват с акумулатор и ако са икономични да си купя от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То на почти всичките захранването е 5W но консумират по малко. Въпроса ми беше точно колко помалко. Сега мерих моя TL-WR740N при 12V от PC-то консумира 80mA със включен 1 LAN порт и без трафик. Като изключа лана пада на 70mA. Той по принцип така е захранен и го ползвам като клиент.

Лесно ще взема такъв но е с една антена и не ме устройва а въпросните модели са с 2 и 3 антени и ще ми свършат подобре работа. Той ще бъде преди този който ми е на компа и там няма ток.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи за макс 4w. То е много относително според товара, ако (не съм гледал) поддържа греен технология ще зависи и от дължината на лана. Колко време трябва да изкарва? С 12А акумулатор на година карам по 8часа един суич рокет и нано и може и повече да издържи но тока идва.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То при мен издържа до 3 облачни денонощия и после гасне. Иначе цяло лято не е спирало. Не е в това проблема а там сапунерката е пак с 1 антена и искам да я сменя с 2 но да е с подобна консумация. За това питам коя сапунерка колко харчи да не е в 2-3 пъти повече. А устройство с две антени ми трябва да ги закача към 2 панелки към AP-то и към нас че така с една антена не ми харесва как работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Няма ли ветрец при вас?

вертикална турбина все ще докара някой ват КЛИК

Варианти до 20-30вата трябва да поддържат системата жива.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята ми беше да сменя сегашната сапунерка с друга която е с 2 или 3 антени и да е с подобна консумация. За това попитах за TP-LINK TL-WR841N и TP-LINK TL-WR845N колко ток консумират ако са около 100-130mA ме устройва да не купувам напразно ако е повече. Работата е в това че точката е по средата на трасето и е почти на една линия с АП-то и клиента. С две срещуположни антени ще работи подобре от колкото с една както е сега за това искам да го сменям. Имам предвид външни панелни антени или чинии не оргиналните на рутера, предполагам е ясно.

Относно захранването с 20W панел е и спира само есен. Не е проблем да сложа и втори ако реша. Като падне мъглата няма нито слънце нито вятър за това не съм сложил перка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами разликата трябва да е само в МИМО чипа другото е както на 740 модела.консумацията зависи и от дължината на лана но и от трафика който преминава и от мошноста по WIFI.Все пак за 100 миливата си е нужно поне 200 консумация и CPU то си смуче така че консумацията трябва да е от два до четири вата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно ...

Та по темата ако някой го интересува:

TL-WR841N захранен със 9 и 12V без включен мрежов кабел към него. Устройва ме такава консумация ще си взема такъв. Прави ми впечатление вътрешния му DC-DC стабилизатор че е с ниско КПД но това не е проблем може да се оптимизира за 12V или да се замени с друг.

 

1imgpsh_fullsize.jpeg

imgpsh_fullsize.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам си придвидил че при слагане на кабел и минаването на трафик през този кабел и по WiFi  води до по висока консумация предполагам някъде 300-350 милиампера .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за това му казах да сметне че е около 4w и 5 може да е на моменти. Трябва да има мин 30% запас от максимално измерения товар.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези фактори съм ги предвидил но ще са само когато го ползвам и няма да е постоянно. Почти през цялото време денонощната консумация ще е тази на покой без трафик. Целта е да не хаби излишно акумулатора в облачни дни че то сапунерки много видове но и консумацията им различна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.