Jump to content

Автономна соларна система от къде ?


Recommended Posts

  • Администратор

Здравейте колеги,

може ли да ме насочи някой към сайт/фирма/, предлагаща готово и доказано решение за автономна соларна система? Трябва ми за една релейка/ретранслатор/ за един линк , като параметрите са 25-30 ват/ч на 12-24 волта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор
Отговорено (Редактирано)

Не съм гледал, то реално ми остана да взема панел и някакъв читав контролер ! Просто не съм в час кои са качествените марки на този вид продукция, та като се сложат нещата поне едно 2 години да не го мисля. Мисля , че е достатъчно мощността на панела за да храни 2бр. LHG5, 1бр. HEX и 2бр. IP Cam's !?

Редактирано от JohnTRIVOLTA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То лятото ще работи но зимата не. Един панел който дава на ярко слънце 100W при гъсти облаци или мъгла може да изкара под 4-5W така че си прецени за есенните мъгли и облачните зимни дни. Имай предвид и че зимата съотношението на светлите часове спрямо ноща е 1:2. Има и моменти по 10-15 дни без слънце. Не разчитай че акумулатора трябва да издържи толкова време а и ако се разреди колко време ще му трябва за заряд. Пиша го от личен опит. При мен положението е така: Панела е 6V до 3,4А контролера го вдига на 13,8V. Акумулатора е 12V/7Ah но е стар. Храня сапунерка която консумира от 12V 80ma което е под 1W. Зимата има моменти не тръгва по няколко дни а сега не е спирало от средата на март.Зимата ако спре през ноща и сутринта е слънчево пали за 2,5-3 часа. Така че ако мислиш да правиш нещо подобно с професионална цел ще трябва да помислиш и за перка на вятър. Аз моето го ползвам за лична употреба и най вече да си начешам крастата така че нямам претенции върху възможностите му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Добре направено, но е доста "PRO" , със сигурност в следствие са закачени още устройства за тази кула !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.