Jump to content

TPLINK WA 5210G - AP проблем при свързване с Combo G/N мрежи

netuno

Recommended Posts

Имам TPLink WA 5210G. Свързва се успешно към мрежа конфигурирана в G режим.Връзва се към G мрежа, но към G/N вижда мрежата, закача се за секунда, излиза сигнал индикатора и след това се разкача. Данните на мрежата - парола и SSID са въведени правилно. Устройството от другата страна е TPLink  WR740n.
Моля за съвети или как да го обърна безплатно в AirOS фърм. Желязото е дърто, но хардуера е добър. За сметка на това фирмуър е кошмар!

Не е от дъртото желязо, а от другото тъпо линкче. Когато е на микс, работи избирателно и по-стари устройства не се закачат. Имах подобен проблем с едно такова. Ако се закачи смартфона, компа не ще. Като се закачат пък двете, лаптопа липсва... накрая го застопорих на G и всички се закачиха.

Така, че дори да му сложиш друг фърм на 5210, все тая - ще се закачва само към мрежа G на 20 Мх. Иначе, то е правено за външна употреба за по-далечни разстояния до 1.5 км и повече. Имам две такива, закачени към наностейшън 2 на около 800 м

• Like 2

И аз съм срещал подобни неща при Mixed G/N. Не знам защо съвместимостта работи когато му скимне. Някакви варианти да се байпасне проблема няма ли? Иначе съм го срещал при Netgear карта която е B/G с точно тоя модел рутер при Mixed G/N - не иска да се закача...
Всичките 740N май са с такъв проблем.

Edited by netuno