Jump to content

TPLINK WA 5210G - AP проблем при свързване с Combo G/N мрежи


netuno

Recommended Posts

Имам TPLink WA 5210G. Свързва се успешно към мрежа конфигурирана в G режим.Връзва се към G мрежа, но към G/N вижда мрежата, закача се за секунда, излиза сигнал индикатора и след това се разкача. Данните на мрежата - парола и SSID са въведени правилно. Устройството от другата страна е TPLink  WR740n.
Моля за съвети или как да го обърна безплатно в AirOS фърм. Желязото е дърто, но хардуера е добър. За сметка на това фирмуър е кошмар!
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от дъртото желязо, а от другото тъпо линкче. Когато е на микс, работи избирателно и по-стари устройства не се закачат. Имах подобен проблем с едно такова. Ако се закачи смартфона, компа не ще. Като се закачат пък двете, лаптопа липсва... накрая го застопорих на G и всички се закачиха.

Така, че дори да му сложиш друг фърм на 5210, все тая - ще се закачва само към мрежа G на 20 Мх. Иначе, то е правено за външна употреба за по-далечни разстояния до 1.5 км и повече. Имам две такива, закачени към наностейшън 2 на около 800 м

  • Харесай 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм срещал подобни неща при Mixed G/N. Не знам защо съвместимостта работи когато му скимне. Някакви варианти да се байпасне проблема няма ли? Иначе съм го срещал при Netgear карта която е B/G с точно тоя модел рутер при Mixed G/N - не иска да се закача...
Всичките 740N май са с такъв проблем.

 

Редактирано от netuno
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.