Jump to content

UBNT-Rocketm5-липса на Rx при PtMP

deniboy

Recommended Posts

Проблема се получава предимно вечер след 5-6 чеса , ефира е чист и от двете страни , няма и натоварване на трафика , клиентите са на растояние 2 км.

Някой ако има отговор по темата ще се радвам да го сподели....!!! 

Untitled.jpg

Untitled-1.jpg

преди 18 часа, master каза:

Ccq то ти е ужасно ниско.

Принципно да пада до 72% и после рязко се покачва до 95-96% , работи добре 5-10 минути след което пак пада надолу , скоростта става ниска и пинга започва да варира от 10 мс до 700-800 мс

Изключвам да има проблем при клиент защото ги спирах един по един всичките , и проблема си оставаше.

Смених Firmware и на Рокета и на клиентите с всички версии след 5,5,6 , ефира е чист като сълза и от двете страни ,смених и каналите ,,

всичко без ефект....

Да не би AP то да ти е XM, а клиенти да имаш с XW. В момента точно съм зад клиента на един п2мп 10км рокет с клиент нанобеам м5 и положението е по-зле от колкото като беше с нано бридж т.е. от старите. RX e 300 но ТX се изменя от 160 до 240.

Analog Audio™

преди 1 час, master каза:

Да не би AP то да ти е XM, а клиенти да имаш с XW. В момента точно съм зад клиента на един п2мп 10км рокет с клиент нанобеам м5 и положението е по-зле от колкото като беше с нано бридж т.е. от старите. RX e 300 но ТX се изменя от 160 до 240.

Ми принципно Рокета ми е XM , при клиентите е мешана работата има XM и XW но всичките са NanoStationM5 Loco и 4 броя са airGrid 27 dbi по принцип проблема се получава при всичките няма значение дали са XM или XW , 

Днес замерих при един клиент скоростите имаше 70 down 45 up

преди 42 минути, master каза:

Колко клиента слагате на рокет?

Там където е проблема са около 21-22 клиента в едно селце , иначе повече от 55-60 гледам да не ги катеря....

Някой клиент с лош сигнал ти прави мизерията, проблемен в ап то или конкуренция според мен.

Analog Audio™

преди 4 минути, master каза:

Някой клиент с лош сигнал ти прави мизерията, проблемен в ап то или конкуренция според мен.

Принципно до сега нямаше пуснат AirMax защото при клиент имаше един умрел tp-link 7510n и те не работят с него , днес го разкарахме...

За момента нещата се държат добре и проблема го няма  , ще го следя 2-3 дни за да видя как ще работи и ще кажа....

преди 2 минути, master каза:

Не виждам какво ще ти помогне AirMax-а.

Ми по мой наблюдения работи по добре с него , когато е пуснат....вдига по високи скорости и пинга се държи по добре , на всички магистрали ми е активиран , и работят много добре , 

Там където са ми клиентите има много tp-linkove  и ми спъват нещата но те лека по лека се предават та и тях ще сменя.....

За момента се оправиха нещата , ще видим ден два дали ще задържи тъка.... :)

UBNT-KLIENT.jpg

UBNT-STATION.jpg

Но от кое се оправиха от това, че пусна аир макса или защото махна тп линк-а ?

Е въпроса :)

Analog Audio™

Най добре да видя до ден два дали ще се оправят нещата , и ще се разбере.... но мисля че е от AirMax