Jump to content

Някой ползва ли Nokia E51!?

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Колкото и да не я понасям тази марка... 2 рия ми телефон е такъв поради наличието на WIFI и цената за която го взех нов...Та някой занимавал ли се е с него да го флашва и т.н.

Дам, почти две години съм с такъв. Един съвет .. вземи го "чист" т.е. да не е краднат от някой италиански мобилен оператор :)

Проблеми с отключването ли има? Може пък да има метод за отключване, който да има такива резултати че после да е като "чист". По GSM сервизите имат едни машинки дето се свързат със разни сървъри за отключването... което е хитро - взимат пари за всяко разкодиране и го управляват на сървъра си, а вероятно и става въпрос за предварително сметнати hash-ове които се съхраняват на техните мощни сървъри - т.е. не бихме могли в домашни условия да разкодираме..  ::)

Разкодирането предполагам става със побутнат фирмваре. Преди време тези разкодирани нокии идваха със фирмваре с номер 200.ххх.ххх, като обаче в този момента нокия бяха далеко от достигането на цифрата 200. Явно идеята на гсм сервизите е да дигнат версията на техния базикан фирмваре, с цен да не може клиента да си ъпдейтне телефона. Обаче мина време ... дойде сезона на дините и нокия пуснаха софт с първоначални цифри 220.ххх и съответно ъпдейта в домашни условия беше възможен вече. Е предположете дали след ъпдейта тези телефони тръгнаха....

п.с. моя е купуват от гет.бг и нямам никакви проблеми с него

метода с модифициран firmware и на мен не ми допада, а разкодирането с връзка към сървър вече би трябвало да дава възможност за permanent разкодиране, но зависи дали съответната разкодираща служба/устройство+сървър поддържат съответния телефон, доколкото се сещам дават различни възможности за чупене на забраните - модифицране на firmware или друг вид... просто се надявам да поддържат permanent разкодирането... което обикновено става с подмятане и калкулиране на разни кодове (които на техния сървър вероятно са готови сметнати и идват веднага)

Не то изсторията на телефона е следната.... Един приятел го е закупил от глобъл но след 2-3 седмици я закъсва за пари и телефона отива в заложна къща при негов познат и там си стой..Взех го направо като нов пълен комплект още с предпазните найлони..Но от доста време не съм се занимавал с подобни неща а конкретния OS доста се е развил от годините който бях го виждал.. за последно :) Просто не бях особен превърженик на подобни телефони поради честите проблеми и т.н. от гледна точка на вируси,забиви..Но сега го имам вече и незнам има ли смисъл да го ръчкам въобще..Иначе WIFI то му се представя читаво пък и е 100мВ все пак..

п.п. цената на която го взех е просто символична.. Е и аз искам N95.. макар, че както казах не харесвам марката особено.. но си имат добри попадения но за жалост слайд..

Вземи му една микро-сд картичка .. вземи един блутутх гпс модул .. и пей сърце

а като спомена за 100те мВ мощност .. вярвате ли или не това нещо се е закачало на 10км към един микротик

Брат ми каза, че колегата му имал такъв с някакъв GPS модул и е мн доволен!А за 10 те км... нз мн ми се струват.. Каква антена и карта ?

24dbi картата е мини-пци не съм сигурен каква мощност

и аз доста се изненадах като видях телефона регистриран в микротика

24 ка ама насочена .. . смисъл не е секторна ?

p.s. сега му пуснах радиото... чисто свири но мн слабо.. и то от мой предавател който е мн яко напомпен от към ниво..А за градските радиа се чува още по-слабо..Ако е на улицата нищо няма да се разбере >:(

• Administrator

изхвърляй това подобие на телефон и си взимай HTC

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

в момента на пазара има 2 телефона. ако не избереш Н97, то другия вариант е SE Xperia - X1

на мен сонито повече ми харесва, нямам го, но съм работил на него

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• Administrator

нокия и симбиан смех

Toshiba G1

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 4 weeks later...