Jump to content
  • 0

Колко бута по PPTP RB1100AHx2

a001

Question

Колеги здравейте, ако някой е тествал как се държи като скорост по PPTP - RB1100AHx2  без други правила ? Ако може споделете резултати и с какъв енкрипшън ги получавате. В момента ползвам една играчка 2011 - там постигам 50Мбит максимум и CPU  е на макс. До колкото разбирам хардуерния модул няма да ми помогне понеже той е за IPSEC тунели при RB1100AHx2, нали ? Търся 100 , ако този модел не се справи да мисля за самоделка ? Идеята е за аксес сървър и някой друго правило, без опашки, шейпъри и т.н

Edited by a001

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Спри криптирането и компресията и ще се дигне скоростта.

Виж в tools>profile кое товари.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

здравей Колега, да наясно съм, че без криптиране нещата са други. Може да погледнеш една моя тема за IPSEC и РБ750, детайлно съм разписъл при кое криптиране колко бута. Тук задачата е друга и се пита по конкретно - при какво криптиране колко сте замерили. Нямам такъв рутер и ми е интересно. Търсих в нета, но няма много които да тестват в този сетъп. Има много с IPSEC които вдигат над 300 Mbit/s заради хардуерния модул, но при PPTP никой не пише. Такова нещо са ми поръчали да правя и немога да променям клиентите които са windows-и .

• 0
  • Administrator

Ако замениш PPTP със SSTP би трябвало да работи все пак се ползва AES-256

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Точно това тествах преди няколко месеца RB1100AHx2 срещу PC core i5. Но точно в момента не мога да си намеря записките. Върти ми се някакъв спомен за около 300-400 Мбпс. Ако ги изровя, ще напиша точната цифра.

• 0

Здравейте!

Дано да не навредя с коментара си ,но аз имах такъв борд и го ползвах за PPPoE сървър .Уви на 170кл. и 200Mbit си си обработваше идеално при натоварване на процесора 30-40% при шейпър  simple queue и 90% от потребителите бяха с статични вътрешни  адреси,за да си помислите че все пак има натоварване в  firewall.

Дано да съм бил полезен :)