RedIce Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 (edited) Здравейте, От скоро се занимавам с Микротици и една от първата ми задача беше подкарването на pptp клиента Целта е да се обединят две мрежи, като от едната страна e микротика- RB1100AHx2, а от другата страна е TP-LINK TL-R600VPN. Другия рутер може да е само сървър така че Микротика трябва да е клиент. Подкарването на PPTP клиента се оказа доста лесно, прочетох малко и успях от микротика да видя другата мрежа. До тук добре, сега на проблема: - ПЦ-тата зад микротика имат достъп до ПЦ-тата в другата мрежа, но обратния вариант не работи - Микротика вече ми прекарва целия интернет през другата мрежа а това не е желателно.Искам просто да имам локална свързаност между двете мрежи. Използвам съм предимно информацията от този сайт за да подкарам връзката: http://vpnonline.pl/en/konfiguracja/mikrotik-pptp (Обикновенно с други рутери задачката е лесна но в случая 2 дни четох хелпове но така и не се получи) Предложения? Edited October 9, 2015 by RedIce дублирани думи Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted October 9, 2015 Administrator Report Share Posted October 9, 2015 Имаш проблем с маскарадирането и затова ти преминава интернета през VPN-a. Когато оправиш тази неточност в конфигурацията, ще разбереш и останалото как ще се случи Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 blagynchy Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 или слагаш маскарад или го бодни събнета в route lista; primer: server vpn [ 10.0.0.254 (->gw 10.0.1.1) ] server vpn client 10.0.0.222 (-> 10.0.0.254 -> 10.0.1.1) ---------- /ip routeadd check-gateway=ping distance=10 dst-address=10.0.0.0/24 gateway=pptp-srvadd distance=5 dst-address=10.10.10.0/24 gateway=pptp-srvadd distance=5 dst-address=10.0.0.0/24 gateway=pptp-srvadd distance=1 dst-address=127.0.0.0/8 type=unreachableadd distance=1 dst-address=169.254.0.0/16 type=unreachableadd distance=1 dst-address=172.16.0.0/12 type=unreachableadd distance=1 dst-address=224.0.0.0/4 type=unreachableadd distance=1 dst-address=240.0.0.0/4 type=unreachable на сървъра слагаш gateway на клиента а на клиента ип-то което е зел от сървъра не ти четах целия пост, но дано на някой да е от полза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RedIce Posted October 11, 2015 Author Report Share Posted October 11, 2015 Намерих решение преди отговорите тук Пиша само за информаци и смятайте темата за приключена. По първото питане и обединяването на мрежите, няма как да стане по този начин, но се бях заблудил че до сега е било така. По втория въпрос, за да не прекарва трафика през ВПН-на, трябваше да задам Dist. Address моята мрежа в IP ROUTE а не 0.0.0.0/24 (точка 38 от туториала който съм качил) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
RedIce
Здравейте,
От скоро се занимавам с Микротици и една от първата ми задача беше подкарването на pptp клиента
Целта е да се обединят две мрежи, като от едната страна e микротика- RB1100AHx2, а от другата страна е TP-LINK TL-R600VPN.
Другия рутер може да е само сървър така че Микротика трябва да е клиент.
Подкарването на PPTP клиента се оказа доста лесно, прочетох малко и успях от микротика да видя другата мрежа. До тук добре, сега на проблема:
- ПЦ-тата зад микротика имат достъп до ПЦ-тата в другата мрежа, но обратния вариант не работи
- Микротика вече ми прекарва целия интернет през другата мрежа а това не е желателно.Искам просто да имам локална свързаност между двете мрежи.
Използвам съм предимно информацията от този сайт за да подкарам връзката:
http://vpnonline.pl/en/konfiguracja/mikrotik-pptp
(Обикновенно с други рутери задачката е лесна но в случая 2 дни четох хелпове но така и не се получи)
Предложения?
Edited by RedIceдублирани думи
3 answers to this question
Recommended Posts