Jump to content

Въпрос за P2P линк на 6км и нивото на сигнал

master

Recommended Posts

Здравейте, линка е с пряка видимост единственото което има в ляво и дясно от лъча са 2 клетки на мобилен оператор но въпреки това отсрещната страна се вижда отлично с просто око. Използва ни са 2 rocket-a M5 с rocketdish антени + радоми. В момента нивото е -58 ... -60 при максимална изходна мощност на устройствата 27dBm. Според линк калкулаторите нивото трябваше да бъде -36 което разбирам, че е в перфектни условия но разликата от реалните е огромна. Въпросът ми е възможно ли е шума от въпросните клетки да свали нивото? Скоростта е 160мегабита в двете посоки.

Analog Audio™

И моя линк е 6км с кула на мобилен зад едната антена

-60...61 на 270/300 мегб държи

Сайта на ubiquiti ми го смята като невъзможен линк заради видимоста,но върви добре

За вървенето и този си върви просто не мога да разбера защо е толкова ниско нивото. Със същите устройства и антени на 12км е почти същото ниво.

Analog Audio™

При мен пък малко обратно, Базова станция -> клиент ,като клиента е до кула на моб.оператор , сигнал ок -52 ,трафик едвам върви с клизма 25/12 мбит ,растояние до "базата" ~600 м. пряка видимост въртях всякакви антени с зор засега сработи NB- M5-19 -ка. Друг негов 'Комшия" монтирах Локото така че да е в "сянка" от моб. клетки нивото е същото но трафика е 95/94мбит.Явно много шумят мобилните особено по селата.

Тук са  по към страната на АП то. и сигнала минава зад гърбовете на секторите. Но все пак там мощностите са доста сериозни.

Analog Audio™

Да при 2,4 има сериозен проблем от 2,1. Един линк на 100м с гридове на 2.4 си караше 60 80 мегабита но като сложиха на няколко стотин метра клетка падна на 10-15.

Но от 2,1 да смущава на 5 което дори е нечетен хармоник си е много сериозен проблем в тяхното оборудване. За конкретните клетки знам, че са последно поколение и са монтирани преди година. Ако не греша на Huawei.

Analog Audio™

Ако сериозно мислиш че грешката е в тяхният телевизор - разходи се до Джанавара.Пусни си една жалба.Ще дойдат хората,със специфичната техника,със съответната методология , ще замерят и ще се произнесат.Между другото има ефект.Там където виновен е големия телеком разбира се.Големите могат и да си признаят подобни грехове а имат вътъка и да ги отстранят.На мен обаче случая не ми се струва такъв.

Добре, според теб къде е проблема? Сменя ни са антени с пца66 стана по-зле. Сменяни са и радиата. От двете страни се виждат перфектно блпковете от горе до долу. Може и да пропускаме нещо?

За жалби и т.н. според мен няма да има ефект. Те на 90% от точките са им извън нормите за което мога да се обзаложа.

Analog Audio™

Ами виж си още първия пост.Най напред кажи какво очакваш.Например при 100Мврs портове от двете страни - може би трафик наближаващ 1гиги.Или за спорта - цифрите на интерполациите да ги докараш като за Нобелова награда.Шума от клетките/ако го има - във Варна има много клетки които реално не работят/ не ти сваля нивото - намалява съотношението сигнал /шум.Там някъде е заровено кучето.Постигнал си долу горе приличен резултат - ако вдигнеш резултата с 10 % - имаш да черпиш.

При портове 100 full не очаквам нищо повече. Резултатите са отлични но не мога да си обясня къде е заровено въпросното куче. Точно това ме интересуваше възможно ли е  шума да свали нивото. Аз мисля че не може но все пак исках да чуя други гледни точки. И за жалост оставам пак в изходна позиция.

А иначе въпросните клетки работят със сигурност.

Analog Audio™

• Administrator

Няма не-работещи клетки 100% гаранция.

Проблема не е в честота на която работят клетките а по скоро в ъплинковете помежду им.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Доообре.Сигурно няма неработещи клетки.Та на каква честота е ъплинка им.За да видим кой хармоник гоним и с какво ниво е.Боже - че колко време мина от ИГМ - то.

• Administrator

Де на 2,4 де на 5 гхз вивател изключително така

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ