gabrashev Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Здравейте, имам RB 2011UiAS на който искам да направя така че при определена температура да ме известява на мейла. В момента съм настроил борда да ме известява за различни събития . Целта е да следя температурата , защото в помещението където се намира има климатик , но при токови удари се случва климатика да забие и ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 едно време с едно cacti ги следях всякакви микротици. има маса темплейти за нужното ти, дуде не съм ползвал много, но май също има някаква подобна възможност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted September 13, 2015 Administrator Report Share Posted September 13, 2015 в самия микротик със скрипт и шедулер-а може да си направиш да ти праща меил използвай това за базаhttp://www.mikrotik-bg.net/topic/2624-скрипт-за-рестарт-при-cpu-100/#comment-22145 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
msboy Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Имам 3 такива борда и да ти кажа са сложени в пластмасови кутии. И трите и са изложени на пряка слънчева светлина. С кактито съм им замервал температурата и в летния сезон двата борда не скачат повее от 55 градуса а третия правеше 65 градуса цял ден когато беше слънчево. Но никога с тези температури не съм видял някакви аномалии или забивания. Не мога да разбера какви проблеми може да имаш като спре климатика след като борда е в помещение.Не вярвам твоя борд да дига повече от 45 градуса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted September 15, 2015 Administrator Report Share Posted September 15, 2015 целта на човека е да следи температурата в помещението Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabrashev Posted September 15, 2015 Author Report Share Posted September 15, 2015 целта на човека е да следи температурата в помещението Да искам чрез температурата на RB да следя дали температурата в сървърното помещение не се е повишила в следствие на спиране на климатика. И понеже съм подкарал RB да ми праща мейли за събития ( логване , рестарт и т.н. ) се питах дали не може да се добави събитието Температура Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail Peltekov Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Виж това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts