Jump to content

Дилема относно transparent bridge 3 networks

JohnTRIVOLTA

Recommended Posts

• Administrator

Здравейте колеги,

Наложи ми се спешно да вдигна споменатия бридж между 3 обекта съответно в различни населени места. Проблема или дилемата е дали би се реализирал поради факта, че устройствата са с по 2 етернет порта /един към външната мрежа и съответно другият за вътрешната/ . Между главният обект и другите 2 обекта вече съществува свързаност на локалните мрежи , чрез EoIP към главният обект, които си работят безгрижно. Идва и сега заданието да се вдигне и transparent bridge между обектите от където се чудя как да се реализира.

Мислех да вдигна pptp over eoip , но вече има адресации на лановете /гейтовете/, та последно се спрях на BCP бридж с pptp - дали е реализуем ? Ако има друго решение, което да не пречи на съществуващите тунели ще се радвам да споделите!

Благодаря предварително на отзовалите се :)

Вдигни ЕОИП тунел от едната страна, бриджни го с вътрешния порт. пий една студена бира

• Like 2

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• Administrator

Пфф, колко съм прост ... благодаря,  а с VPLS няма ли също да стане в бидж с порта? 

ще стане, но смятам че ти искаш да прпуснеш 3-та точка от моето описание по-горе и да си играеш да настройваш рутери 3дни????

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• Administrator

Е чак 3 дни , мисля не повече от 20-30мин. :) нали в повече има само настройване на LDP модула и MTU на MPLS, като VPLS подобно се настройва като EoIP и после в бридж с вътрешният етернет порт ! Но ще пусна първо EoIP пък в последствие ще видим кое е по-доброто решение на място според вида и трафика на системите които ще вървят през него, ако не са и идентични според мен !

• Administrator

За MPLS/VPLS тунел ти трябва леър 2 свързаност.

Т.Е. какво имаш в предвид ?! Да не се бъркаш с това когато се ползва MPLS Network .... тука е върху IP Network /ползва се remote peer address/!

Edited by JohnTRIVOLTA