wowefect Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Здравейте няма да ми е за първи път да настройваме линкове,но днес ми се увидя с тези 30 см антени на 16 км.....повече от 150 мегабита на тсп тест не успяхме да прекараме,доста зашумен ефир,намерихме канали които не са заети,но ефект почти нулев...и антените леко да завъртиш гайката и отива сигнала...съвети,как да вдигна повече скорост и изобщо би ли могло на тези километри с тези антени Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Не са ли малки тези антенки за 16км. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wowefect Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 и аз мисля,че там е проблема....то пак че толкова изкара....на тсп тест.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 При почти същото разстояние и рокет м5 с 60см антена тцп 30 35, а с 90см антена 100. Разбира се МТ е светлинни години напред но все пак без антена няма скорости. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wowefect Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 явно е от антените няма как колкото толкова,да се надяваме до месец,два да дойде оптично трасе до населеното място ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
px1 Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 (edited) Имах същия проблем , но сложих от едната страна 120 см и дигна 250 TCP на посока , но ми се вижда малко и това. Мисля да пробам с антени на UBNT. На N дигма толкова при 40MHz лента. Според мен не работим на QAM 256. Edited August 18, 2015 by px1 www.streambg.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
wowefect Posted August 18, 2015 Author Report Share Posted August 18, 2015 Имах същия проблем , но сложих от едната страна 120 см и дигна 250 TCP на посока , но ми се вижда малко и това. Мисля да пробам с антени на UBNT. На N дигма толкова при 40MHz лента. Според мен не работим на QAM 256. това е идея като цяло,ще се опитам да убедя хората с парите подменим поне на излъчващата с по-голяма от 30 см ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
px1 Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Сложи я от по-зашумената страна www.streambg.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vesuvius Streamline Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Здравейте няма да ми е за първи път да настройваме линкове,но днес ми се увидя с тези 30 см антени на 16 км.....повече от 150 мегабита на тсп тест не успяхме да прекараме,доста зашумен ефир,намерихме канали които не са заети,но ефект почти нулев...и антените леко да завъртиш гайката и отива сигнала...съвети,как да вдигна повече скорост и изобщо би ли могло на тези километри с тези антени 30cm или 30dB са антените, в заглавието е RocketDiesh 30dB, които са 60cm? Mikrotik & Ubiquiti Networks Distributor. Antennas Manufacturer. Online Sales of Wireless Equipment. Wireless Services & Solutions. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wowefect Posted August 20, 2015 Author Report Share Posted August 20, 2015 30cm или 30dB са антените, в заглавието е RocketDiesh 30dB, които са 60cm? 30db простете за грешката,само да отбележа,че днес пуснах линка да работи на nstream и нещата придобиха друг вид пинга си падна и сега носи доволно около 180 mbps на тсп Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts