Jump to content

Как вкарвате кабела в междуетажните тръби?!


NetworkPro

Recommended Posts

Как се прекарва кабел по тръбите които са за тази цел, в социалистическа кооперация - блок, във входа... ?

Лошото е че там е пълно със жици за телефони, звънци и кабелна телевизия и LAN кабела много запъва, както и една тел, с която се помъчих доста...

Link to comment
Share on other sites

Незнам как му е названието но е като лента и е навито... отпред с топче и пружинка.Използва се за отпушване на мръсни канали.. С него прекарвам един път.. и после издърпвам кабела.Погледнато от страни прилича много на пружина от будилник :)

Link to comment
Share on other sites

В домащните потреби го има 101% то е мн тънко и е широко под 1 см.

Link to comment
Share on other sites

Нашите ланаджии ползват някаква такава история. По принцип всеки жичкаджия може да питаш откаде се купува. Пластмасово въже с 10см гумен накрайник с топче. Доста работа върши.

Link to comment
Share on other sites

тук са купували нещо по-сериозно за 1000 лв http://mikrotik-bg.net/YaBB.pl?num=1236705102

а тук се продават разни, наприемр 20м за под 10 лв:

http://www.filkab.com/main/bg/products/...

Link to comment
Share on other sites

E да това си е точно за това.. но ние за сега с тия за каналите сме нямали проблеми иначе са около 4 метра.. но така или иначе се прави етаж по етаж.. :)

Link to comment
Share on other sites

Ние на това му викаме струна, а от тия тръби се отказахме поради многото проблеми .. обикновенно след изтегляне не работят звъннци или телефони.

Дупка между етажите и кабела "скрит" в малка лайсна или пвц тръба

Link to comment
Share on other sites

Във висок блок където имаш повечко клиенти е добре, за ниските влизаме подземно през общите мази .. от там нагоре до първи етаж, и да кажем се слага кутия над козирката на входа. Полу вътрешно-външно се получава :)

Link to comment
Share on other sites

Това с дупченето м/у етажите сме го правили.. е голяма забава е особено в няколко блока при нас беше пълна лудница!Строени от бившия КЕЧ за тях си ..  е нямаше такива стени и толкова здрави.. но все пак успяхме няма как :)

p.s. Трябва да имаш много добро всредло и то поне 2 под ръка!Че понякога се чупи а си на майна та си.. . .  някъде ..  и какво праим ?! :) Перфоратора да е по 700W и желателно да е по-марков.Ние ползваме Крес 800W  досега след 2 дена нон стоп работа не  ми е направил лошо впечетление за разлика от предни те марки с който работехме..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Във фирмите където съм работил и къде работя в момента му викаме Рейка ... и има доста глобени техници със солидни сумички когато го загубят  ;)

Link to comment
Share on other sites

Във Варна на това "пласмасовото нещо" му викаме проволка може да се купи от почти всички магазини за електро материали имаго в различни дължини

има и един друг вариант за прекарване на кабели през трудно достъпни места

има един преходен "МОСТ" така да го нарека между различните елементи при изграждане на пвц дограма плоска почти яйцевидна пласмасова лайсна много удобна е

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.