Здравейте, бях писал една тема за hotspoт изграден с RB2011UiAS-RM. Системата вече работи и рутерът се държи много прилично
(с около стотина активни потребителя ограничени на 2М up/down, CPU-то е между 15-20%). В предишната тема бях писал
за около 500 потребителя, но засега не са се качвали над 250.
Имам един проблем на който не мога да намеря отговор и бих се радвал, ако някой има време да ми помогне:
На LAN1 (Гигабитов порт) е закачена външната връзка от Vivacom и с реалното IP достъпвам рутрера отвсякъде.
На LAN2 (Гигабитов порт) съм вдигнал една мрежа за менажиране и за безплатен жичен достъп. 192.168.100.0/24
LAN 6,7,8,9,10 са поставени в Bridge именуван HotspotBridge с адрес 10.0.0.1/16 (от мрежа 10.0.0.0/16)
Към LAN 6,7,8 са свързани три PoE Switch-a Planet FNSW-1600P, и към тези Switch-ове са свързани 26 броя access
point-а с адреси 10.0.5.1 - 10.0.5.26 /16
Пуснал съм и DHCP сървър за клиентите на Hotspot-a dhcp1 (HotspotBridge) 10.0.0.2 - 10.0.4.254/16, и още един DHCP
сървър за вързаните към LAN 2.
Проблмът ми е, че след като се вържа към рутера немога да пускам ping към AP-тата за да следя дали са живи, пингът
не върви от конзолата на рутера, не върви и от Tools--> Ping. Вдигнах и PPTP сървър който ме връзва към мрежата на Hotspot-a и пак няма пинг. единственият вариант при който има
пинг е да съм на място и логнат в Hotspot-a , тогава върви. Мисля, че след като пусна пинг трябва да мога да отварм и веб интерфейса на AP-тата.
Question
igpetkov
Здравейте,
бях писал една тема за hotspoт изграден с RB2011UiAS-RM. Системата вече работи и рутерът се държи много прилично
(с около стотина активни потребителя ограничени на 2М up/down, CPU-то е между 15-20%). В предишната тема бях писал
за около 500 потребителя, но засега не са се качвали над 250.
Имам един проблем на който не мога да намеря отговор и бих се радвал, ако някой има време да ми помогне:
На LAN1 (Гигабитов порт) е закачена външната връзка от Vivacom и с реалното IP достъпвам рутрера отвсякъде.
На LAN2 (Гигабитов порт) съм вдигнал една мрежа за менажиране и за безплатен жичен достъп. 192.168.100.0/24
LAN 6,7,8,9,10 са поставени в Bridge именуван HotspotBridge с адрес 10.0.0.1/16 (от мрежа 10.0.0.0/16)
Към LAN 6,7,8 са свързани три PoE Switch-a Planet FNSW-1600P, и към тези Switch-ове са свързани 26 броя access
point-а с адреси 10.0.5.1 - 10.0.5.26 /16
Пуснал съм и DHCP сървър за клиентите на Hotspot-a dhcp1 (HotspotBridge) 10.0.0.2 - 10.0.4.254/16, и още един DHCP
сървър за вързаните към LAN 2.
Проблмът ми е, че след като се вържа към рутера немога да пускам ping към AP-тата за да следя дали са живи, пингът
не върви от конзолата на рутера, не върви и от Tools--> Ping.
Вдигнах и PPTP сървър който ме връзва към мрежата на Hotspot-a и пак няма пинг. единственият вариант при който има
пинг е да съм на място и логнат в Hotspot-a , тогава върви.
Мисля, че след като пусна пинг трябва да мога да отварм и веб интерфейса на AP-тата.
Благодаря ви за мненията
ето и export от рутера:
5 answers to this question
Recommended Posts