Jump to content

Честито откриване на сезона

Mile

Recommended Posts

Честито откриване на сезона. Официално го открихме преди 2 дни с първата гръмотевица за сезона, но днес мина вече и първата нормална буря. Поражения засега няма.

Във Варна още не сме го открили ама може би скоро ще стане .. .  . . .  

И при нас в Стара Загора почват да се буват гръмотевици от време на време, но все още като гледам облъците са доста на високо и не ми се вижда опасно.

• Administrator

хехе щастливци :) при нас имаше аномалия тази година , дата 4 феврувари, такава буря гръмотевична не бях виждал и при това с ниски попадения , а представете си да ти изхвърчи капачето на ГСМ зарядното от контакта, па що телевизори и компове заминаха .. :) "няколко" суича бяха най малкия проблем.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Капачето е фръкнало от думнал кондензатор вероятно  :D Аз веднъж сложих пукнат диск в бърз CDROM и се пръсна и капачето на CDROMа се шибна в отсрещната стена и направи дупка  ;D Но от гръмотевици до сега само суичове сме сменяли.

• Administrator

днес и при мен се отчете

привсе че съм на 20 км от миле не съм и разбрал кога е пукало при него :)

нямаме жертви от бури по-миналата година и дано няма

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Ми днес повтори... Един борд му замина autonegotion-а... Скъсах си нервите, но накрая го пуснах на твърдо 10 и отсрещния порт на 10 и засега работи. Утре ще го сменям :(

И ако не съм споменавал скоро от MT хардуера по-калпав няма. UPS, земя, протектор и прочие не могат да опазят тая пуста латвийска икономия и китайска инжинерна мисъл.

Пряко попадения ли е имало на него?Имали протектор на RF кабела?Kakъв протектор има на лана?

• Administrator

Капачето е фръкнало от думнал кондензатор вероятно  :D

имал съм такива преживявания с гръмотевици че да те хване страх, в околностите се е случвало да хвърчат капачките на конзолните кутии на електрическата инсталация на къща, телевизор на които са изпарени пътечките на платката, или сплитер чийто разделителен трансформатор да сепръсне и медната тел да се изпари и оталожи по стените. Кондензаторите гърмят при малко по други обстоятелства .. в случая просто няма да има време да се надуе за да се пръсне :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

До мен на 1М от контакта до парното прехвърча дъга поне 20см бяха направо изтръпнах  :o а техниката във входа беше 0uT!От много време се чудя как да се защитят пустите му чарколяци.. все пак са си разходи(немога да кажа, че съм имал много проблеми с изгоряла техника) но скоро мисля да пускам линк с няколко микротика до едно място където редовно гледам невероятни "светлинни ефекти". . .  който малко ме плашат а и е трудно достъпно за подръжка!

Не е било пряко. Alix на 20см от RB си бачка даже без рестарт. Свързани са през лановете на всичко отгоре ;)

Естествено сменявах лан кабели, адаптори и к'во ли не преди това. Загубих си 2-3 часа от живота за да се разправям с тия недомислици. 1 читаво работещ да няма деа и боклуците.

Сега ще отида да го сваля и ще го размажа с чука тоя RB. За чий хуй ми е да бачка на 10mbps лан-а баси. Или да им го рекламирам, но се чудя за какво, като и да ми го сменят пак си остават ширпотреба :(

Най вероятно му е станало нещо на трафа на лана ако има такъв ( не съм обръщал внимание) или лан контролера...Пробва ли да го флашнеш на ново?

p.s. Мен това не ми допада в повечето рб, че нямат лан трафове..Което мисля, че е абсурдно!

Изписах го като кубинки. Ще си поръчам Аликс или ще забия директно един HP d530 с APC + акумулатор.

хехе щастливци :) при нас имаше аномалия тази година , дата 4 феврувари, такава буря гръмотевична не бях виждал и при това с ниски попадения , а представете си да ти изхвърчи капачето на ГСМ зарядното от контакта, па що телевизори и компове заминаха .. :) "няколко" суича бяха най малкия проблем.

Аномалия  :) При мене за сефте тази година януари  пропусна инак си думка целогодишно ама лятото е красотата :)

няма начин да няма начин