Моля да ме извините предварително за невежеството ми.
Дадоха ми за задача да оправя интернет връзката на една почивна станция. На мястото интернета се доставя с оптичен кабел, минава през преобразовател и влиза в рутер ZyxelNBG-419N v2, от който се захранват две външни антени. Самите антени не знам какви са, но платките им бяха RB433HA и R52H. Казвам бяха, защото се оказа, че едната е изгоряла. Взех нови платки за едната антена. В момента едната е с RB433HA и R52H, в който не мога да вляза, за да видя настройките, защото който ги е поставял е сложил парола, с която не мога да се сдобия. Другата антена е с нови платки RB433GL и R52hn, тях ги настройх, което разбирах и можех, но се оказа, че антената дава по-слаб сигнал от другата. Размених платките им, за да видя, дали проблема е в настройката или в антената. Оказа се, че антената, просто не излъчва както трябва. Сега съм поръчала нова антена на 2,4Ghz , 15dBi, 360° излъчване. Надявам се да е добре.
След, като ви запознах със ситуацията, стигам и до въпросът ми. Теренът около сградата не е равен, антените са пред сградата, която е най-високо. От едната антена (RB433GL и R52hn + 2,4Ghz , 15dBi, 360° ) има пряка видимост към навес, на който искам да сложа усилвател на сигнала, който да приема сигнал безжично и да предава безжично.
Моля дайте ми съвет какво устройство да купя и как да ги настроя за да няма проблем. Парите за устройства не са проблем.
Question
lui
Здравейте,
Наскоро се сблъсках с Микротик рутерборд.
Моля да ме извините предварително за невежеството ми.
Дадоха ми за задача да оправя интернет връзката на една почивна станция. На мястото интернета се доставя с оптичен кабел, минава през преобразовател и влиза в рутер Zyxel NBG-419N v2, от който се захранват две външни антени. Самите антени не знам какви са, но платките им бяха RB433HA и R52H. Казвам бяха, защото се оказа, че едната е изгоряла. Взех нови платки за едната антена. В момента едната е с RB433HA и R52H, в който не мога да вляза, за да видя настройките, защото който ги е поставял е сложил парола, с която не мога да се сдобия. Другата антена е с нови платки RB433GL и R52hn, тях ги настройх, което разбирах и можех, но се оказа, че антената дава по-слаб сигнал от другата. Размених платките им, за да видя, дали проблема е в настройката или в антената. Оказа се, че антената, просто не излъчва както трябва. Сега съм поръчала нова антена на 2,4Ghz , 15dBi, 360° излъчване. Надявам се да е добре.
След, като ви запознах със ситуацията, стигам и до въпросът ми. Теренът около сградата не е равен, антените са пред сградата, която е най-високо. От едната антена (RB433GL и R52hn + 2,4Ghz , 15dBi, 360° ) има пряка видимост към навес, на който искам да сложа усилвател на сигнала, който да приема сигнал безжично и да предава безжично.
Моля дайте ми съвет какво устройство да купя и как да ги настроя за да няма проблем. Парите за устройства не са проблем.
Благодаря!
1 answer to this question
Recommended Posts