babula Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Здравейте, попадна ми този сървър, но не мога да му инсталирам микротик. Няма IDE и не иска да бутва през USB. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Искам да му пусна микротик на USB-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tsunami Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 CD-ROM няма ли? Може той да е на IDE или SATA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted May 4, 2015 Administrator Report Share Posted May 4, 2015 с PLOP пробва ли да го накараш въпреки че инсталиран на друг комп носител после си работи но не и на раид контролер Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 babula Posted May 4, 2015 Author Report Share Posted May 4, 2015 Всичко си е на SCSI. И да тръгне CD-то, не искам да слагам диск. Искам да работи от флашка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tsunami Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Идеята ми беше не да слагаш диск, а да включиш на мястото на CD-то нужния преходник към ЦФ карта примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 babula Posted May 4, 2015 Author Report Share Posted May 4, 2015 с PLOP пробва ли да го накараш въпреки че инсталиран на друг комп носител после си работи но не и на раид контролер Проблема е, че в самото меню на бутване няма USB. Избираш или СД или HDD. Но за Микротик да слагам диск само за едното бутване не ме устройва. Искам да му бутна една флашка и да си го ползвам. освен това си е и с 3 интелски карти 1000мб. Идеята ми беше не да слагаш диск, а да включиш на мястото на CD-то нужния преходник към ЦФ карта примерно. CD-то е AD-7540A за лаптоп. Няма директно IDE конектор. Със флопито са заедно на един кабел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Null Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Не се поддържа от микротик прочети кое и какво се поддържа от тях няма да стане като цяло няма да подкараш микротик на този Poweredge няма драйвър за SCI-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted May 4, 2015 Administrator Report Share Posted May 4, 2015 така е с архаичните машини, ако ти се играе може да пробваш с iPXE Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NetworkPro Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 сложи Plop на CD, което чейнлоудва USB-то - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
babula
Здравейте, попадна ми този сървър, но не мога да му инсталирам микротик. Няма IDE и не иска да бутва през USB. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Искам да му пусна микротик на USB-то.
8 answers to this question
Recommended Posts