Jump to content

Посъветвайте каква антена да избера на 2.4 GHz до 1 км


Recommended Posts

Здравейте

 

Искам да направя Wi-Fi мрежа за до 20 човека в една махала. Идеята ми е да използвам микротик със Wi-Fi карта PC-6860. Потребителите ще са в радиус от няколко метра до 1 км, като антената ще е сравнително на високо место. Мисля клиентите да бъдат с 300 мб рутерчета тплинк 841 с OpenWrt. Избора на устройствата ми е базиран на най-ниска цена, с цел  да се постигне задоволително качество. Въпросът ми е с каква поляризация трябва да бъде антената ? Ако можете препоръчайте ми от къде да я закупя !

 

Приемам всякакви съвети, защото до сега не съм правил такава мрежа и много неща не са ми ясни.

 

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С кръгова диаграма ли на 2.4 не очаквай нищо.

Като гледам на колегите услугата с такава ант и хубави клиентски радия - ужас. В час пик няма и за страници.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Избора на устройствата ми е базиран на най-ниска цена, с цел  да се постигне задоволително качество

 Сам започваш с обидите, а после искаш сериозни отговори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое от казаното от мен е обида и кой съм обидил ? Причината за ниска цена е че шанса за възвръщане на инвестицията е много малък и това не е обида към хората. Ако сте на мое место сигурно не бихте инвестирали и това.  ето вижте на какво превърнахте темата. Дано администратора да я изтрие. Нямам нужда от такава помощ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не те обиждам просто казвам, че така резултатите клонят към нула. Вземаш една омни антена на тп линк + гроове или булет и започваш. Дори може да пробваш с омни антената в комплекта към гроове която се продава.

Ако вече не слагат такива антенки в комплекта мога да ти изпратя имам чисто нови.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямах предвид вас. Но не искам да ловя никой. Не мога да си позволя скъпи устройства, защото интернета е за една циганска махала и риска за инвестицията е голям. Не го правя за печалба а хората да имат интернет и от интерес към техниката. Но ако няма шанс да стане качествено няма и да го правя. Затова се допитах за съвет.  Благодаря ти за отговора. Можеш ли да ми напишеш точно какви са тези устройства и от къде да ги разгледам ?

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря сърдечно за отговора. Това Ubiquiti Bullet M2-BM2 то при клиента ли се слага? Много е скъпо защото няма как да ги накарам да платят инсталационна такса а и те са такива че сигурно няма и да плащат редовно, а при цена 10 лв за интернет ще се избива с години, затова идеята ми беше да се ползват рутерчета, но незнам дали ще са достатъчно качествени като връзка. Ако ситуацията беше друга, директно бих пуснал оптични кабели, защото къщите са близо до централната точка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно ще ги разгледам по обстойно. Благодаря ти. Ако съм с микротик на компютър и и мощна Wi-Fi kарта  (например 6860 или някаква сенао имам на 2.4) няма ли да е същото като тези които ми предложихте ? ТпЛинк 841 с OpenWrt се държат стабилно и съм се спрял на тях защото са евтини! И въпроса опира до избора на антена. Дали по добре секторна или Омни с кръгова диаграма и дали ще има значение поляризацията ако къщите са разположени по склон надолу или поляризацията няма значение ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PC с карта ще работи по добре и едва ли ще го усетите но сметката за тока и главоболията определено. Сектора е по-добър няма какво да се мисли. Сложи едно 841 за ап и тествай, може пък да те изненада.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото ефтино решение и то не се знае колко ще е работещо на едно 841 опен врт с по големия процесор 550 мхз верия 9.2 примерно да му извадиш по големи антени поне клиентите да се закачат на 2х2 и да направиш ограничение примерно 10/2 може и да издаяни до някъде

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.