Jump to content

ЕС забранява обикновените електрически крушки

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Хах то добре ама поне да паднат цените на LED аналозите, а не за 3ватов 12волта Led - 30Лв.Е има и по-евтини(5лв) ама от тях си патих вече със невероятно "Дългия" живот - 3месеца.

Ето и статията : http://news.ibox.bg/material/id_1652152375/fpage_4/#clist

• Owner

Аз имам LED лампи и съм доволен.

12 лв - бели, за окачен таван. Харчат много малко и светят горе долу добре.

В хола съм ки комбинирал с 1-2 енергоспестяващи (за подобряване на спектъра) . В банята са само LED.

Иначе верно са много скъпи - осветление на баня - над 150 лв. На хола сигурно ще дойде над 400. За живота им ще видим - светят почти нон-стоп и засега няма жертви.

Би ли споделил марка/модел.Аз като цяло съм навсякъде с лунички на 12В.С няколко изключения - енергоспестяващи Osram.Но много се замислям за Led.

• Owner

Ами куче марка от местния магазин за осветителни тела.

Мисля, че са даже български. изхвърлил съм опаковките, но на лампата пише :

LB light

GU 10/21W

лунички за 220В - вътре се виждат 1-2 кондензатора и съпротивление, имат 21 светодиода (от тия в стандартния корпус).

Ами аз в кородора съм с 5 12В стандартни лунички свързани към копчелъка но съм направил 7 лед който са пак в тоя корпус на 220В директно и са вързани към фотоклетка да може като минаваш само през кородора да има малко светлина(която като бяха здрави беше супер).Но почнаха да изгасят по някой друг диод после пак светва и така..Ходих при Братан(Mario components) във Варна, Има едни с по един голям квадратетн диод който има няколко кристала.Много красива изработка, найстина ми грабна окото, че не е правено в китайски кражок.Но като ми каза 30лева а аз имам 7 и то става доста :( А да не говорим, че сега като се навих да ги купя той вече не ги доставя поради нулевия интерес.

• Administrator

PRC или "People's Republic of China"

имат бая лампи лампички и лампичета с LED технолгия

http://www.dotlight.de/

...и все пак светлинната гама не е здравословна

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• Administrator

едни още по китайски продават в http://tpetrov.com по около 6лв бяха , форма и цокъл за лунички , работно напрежение 220в, направени са с 20 светодиода бели(имаше и др цветове) схемата за захранване беше проста с два кондензатора и греци 1-2 резистора , което не е особенно добре от гледна точка на претоварване на светодиодите по ток и така им намаля емисията.

Между другото пък енергоспестяващите крушки имат и друго лице здраве.бг

Ултравиолетовото излъчване на енергоспестяващите лампи може да предизвика кожни раздразнения, ако източникът на светлина е разположен твърде близо, предупреждават експерти, цитирани от РИА “Новости”.

а кажете ми на кой да вярваш?

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Дори и да вредят...То е ако са много близко до тялото.А според мен като са в тяло с допълнително стъкло..Това излъчване намаля..

• Administrator

е то си пише, но все пак трябва да се копуват само сертифицирани лампи :) , не се знае коя в кой спектър излъчва :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

С риск да им направя реклама от както съм с Osram нямам грижи.Преди имах 2 General Electric и за 7-8 месеца спряха :( Но проблема не беше в инвертора щото той ся ми храни 2 "пури" на работа :)

• Administrator

Дори и да вредят...То е ако са много близко до тялото.А според мен като са в тяло с допълнително стъкло..Това излъчване намаля..

като се обели лака на мебелите ще си говориме  ;);D

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...