Jump to content
  • 0

как се прави Failover?,

filipov

Question

Здравейте,

имам RB751 и  два интернет доставчика. Единият е със статично IP другият е с PPPOE.  Може ли да ми кажете как да направя настройките за да може като ми спре единият интернет да се превключи на другият? 

Дали е удачно да се настроят в LoadBalance? Скоростта от единия е 8Mbit a от другият 16Mbit.

Благодаря

Edited by filipov

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Здравей, прочете ли нещо? имаш конкретен въпрос или искаш някой да ти направи?

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

3 часа четох из форумите и не мога да разбера как да го направя. В момента дори не мога да пусна втория интернет  на порт различен от eth1. :( 

• 0

добре мисля да ти помогна

1. подкарай единия интернет

2. ползвай http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:PCCи ако трябва потърси още в интернет за думичките "per-connection-classifier"

замести в примерчето с твоите параметри на връзката.

3. пиши до къде стигаш за да помогна

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

Здравей,

Още на

/ ip address
add address=192.168.0.1/24 network=192.168.0.0 broadcast=192.168.0.255 interface=LAN
add address=10.111.0.2/24 network=10.111.0.0 broadcast=10.111.0.255 interface=ISP1
add address=10.112.0.2/24 network=10.112.0.0 broadcast=10.112.0.255 interface=ISP2

ми дава грешка като заместя с моите настройки. До сега от проби и тестове 7-8 пъти правих ресет на устройството. 

Единият интернет тръгва без проблеми няма значение кой от двата когато е на първи интерфейс, но вторият интерфейс не мога да го накарам да бъде WAN.

• 0
  • Administrator

Маскарадиране, маркиране и рутинг правила

са нужни атрибути за да работи 

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Направи си нат и на двете входящи връзки, после иди в route и там си ги опиши на едната връзка си сложи distance 1 а на другата distance 2 тази която ти е с 1-та ти е дефоулт GW ако спре пинга до 2-3 секунди минава през другия

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

• 0

има и по-лесен начин, но не знам колко е безотказен

маскиране на вътрешната мрежа, 2 рутинг правила с различен Distance (който от двата искаш да ти е основен е с по-малко число) и двете правила да са с отметка chek gateway (ping) би трябвало да работи. Това е може би най-простото решение.

Edited by Любомир Петров