Jump to content
  • 0

Повишаване на скоростта

Matrata

Question

Здравейте колеги, интересуваме как може да вдигнем скоростта в едно населено място при положение че в момента имаме изграден линк с RB433GL с карта R52hN използват се антени 120см с двоен конвертор линка е на около 36км. ще приложа и снимки на бордовете от настройките, самите бордове като функция се ползват само за пренос на сигнал и vlan като в тях няма нищо конфигурирано или да ограничават направен е bridgе.

Въпросът ми е какво ще е най-добре да направя за да вдигна скоростта четох чрез бондинг имало някакъв вариант, както и ако се направи и още един допълнителен линк и да се замени бондинг-а та това ми е въпроса как ще е най-удачно.

post-3501-0-95277100-1425559985_thumb.pn

post-3501-0-18588000-1425560007_thumb.pn

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Nv2 ползваш ли?

тея VLAN-и смешна работа 
ако преди и след рутербордовете имаш компютри, прекарай един компресиран EOIP

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Да Nv2 е пуснат.

Преди и след бордовете има Оптични Управляеми суичове, който развързват VLAN

• 0
  • Administrator

Аз питах тука дали някой е пускал бридж MPLS вместо EoIP или WDS , но за сега никой нищо ... иначе пише , че:

" The MPLS/VPLS approach has some advantages:

• VPLS tunnel is about 60% faster and less overhead than EoIP tunnel
  • 802.11n speed is limited over WDS bridges, this method doesn't have such limitations "

• 0

Аз съм пускал преди години, но не забелязах разлика. Тук в случая се говори за овърхед на пакета, който е пренебрежително малък в сравнение с пейлода и всява малко заблуда от какво се печели. Разликата е 10-на байта на пакет от 1500. (<1%)

• 0
  • Administrator

почти среден размер на пакетите е 600-700 бита 
при ползване на компресиран EoIP имаш обединение на пакети в един че са и компресирани
т.е. по малко пакети радиото по свободно на ресурс

тоз VLAN за последните 30 години никакво развитие

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

И в краина сметка с какво да опитам, мислех си да сложим още 1 платка и 1 антена обаче начина с bondinga не знам какво ще стане, мисълта ми е как да направим дублаж и сегашните реални 100Mb/s да ги направим 200Mb/s

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

• 0

С карти на ац стандарта най добре в случая 2 борда 911 ац сменяш само платките и 300 кинта излизат от джоба :)

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

• 0

До но аз изявявам известни съмнения за 36-те километра и АЦ,според мен са малко множко,на близо имам в предвид 10км с по 2 90-ки от страна и много играчка се изкараха 450mbps,но с доста колеги обсъждаме а и от опита виждам,че кпд-то доста спада на по дългичко разстояние,но според мен за момента наистина е добре да се пробва!

• 0

Честно казано преди да имаше vlan и т.н. само PPPoE си вървеше и минаваха около 200Mb/s реален трафик и напълно задоволяваше клиентите, сега обаче като се накачиха vlan и 1мултикаст канал и сървър и стана мазало.

Какво ще кажете за това: http://vesuviustreamline.com/product/1262/netmetal-5-2x-dvukanalno-802-11ac-5ghz-bezzhichno-ustroystvo.html

Дали ще свърши работа, направо с такива устройства да се подменят съществуващите, но лично километрите ме притесняват.

Edited by Matrata

• 0

36 км само nstream 200 tcp 240 удп или  140/140  дуплекс за 300 лева 2 платки толкова ако има ефир горе доло

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

• 0

В момента работи на нстрим2 с двоиния облачвател с 2те поляризации ако го променя да е само на нстриим дали ще се повишат скоростите

• 0
  • Administrator

най вероятно не, но ще доведе до по - добра латенция, като сложиш нстрийм му избери framer policy - exact size и framer limit - 4000

Не отговарям на постове написани с шльокавица!