Peter Radev Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Купих рутер Микротик rb951Ui-2HnD, но не мога да се оправя. Пропускам нещо но .... , надявам се вие да ми кажете какво. Интернета ми чрез PPPOE. Правя интерфейсите Wan i Lan, пускам WIFi-то. Настройвам PPPOE. Пингвам 8.8.8.8, работи. IP-> Adres настройвам. Настройвам DHCP сървъра и го пускам. IP->firewall->Нат права маскарат, на PPPOE. Тръгва ми скайп и winphonebg.com, google. Друг сайт не ми тръгва. Мисля, че има проблем или с firewall или DNS който си получава (и аз ръчно съм въвел при конфигурацията на DHCP) от провайдъра. Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted February 28, 2015 Administrator Report Share Posted February 28, 2015 Не е настроен DNS ip/dns и разреши с отметката че ще е сървър Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Peter Radev Posted March 1, 2015 Author Report Share Posted March 1, 2015 Не е настроен DNS ip/dns и разреши с отметката че ще е сървър Пипнах тук там. Малко повече сайтове се отварят. Този форум, замунда(дори свалям от там) и др. но sportal, smartnews не се отварят. Замунда ми я зарежда без снимки от филмите. Може ли да е от MTU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted March 1, 2015 Administrator Report Share Posted March 1, 2015 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Peter Radev Posted March 1, 2015 Author Report Share Posted March 1, 2015 Благодаря много, всичко тръгна. Сега ще разгледам форума как да си архивирам настройките Благодаря още веднъж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 cna Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Най-лесно през winbox, от менюто: Files -> Backup(бутон) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Peter Radev
Купих рутер Микротик rb951Ui-2HnD, но не мога да се оправя. Пропускам нещо но .... , надявам се вие да ми кажете какво.
Интернета ми чрез PPPOE.
Правя интерфейсите Wan i Lan, пускам WIFi-то.
Настройвам PPPOE. Пингвам 8.8.8.8, работи.
IP-> Adres настройвам. Настройвам DHCP сървъра и го пускам.
IP->firewall->Нат права маскарат, на PPPOE.
Тръгва ми скайп и winphonebg.com, google. Друг сайт не ми тръгва.
Мисля, че има проблем или с firewall или DNS който си получава (и аз ръчно съм въвел при конфигурацията на DHCP) от провайдъра.
Благодаря предварително.
5 answers to this question
Recommended Posts