Jump to content

Защо Антените На GSM Операторите Не Гърмят При Грамотевици

deniboy

Recommended Posts

Защо Антените На GSM Операторите Не Гърмят При Грамотевици , каква защита имат и какъв е начина на свързване на остройствата.....

Защото са заземени както трябва (не винаги).

Защото не струват 120лв. 

Аз не съм убеден, че не изгарят :)

Analog Audio™

Един колега от Телелинк ми е казвал че в рамките на 1 година една станция в България е била пострадала при буря , било много рядък слачей , виждал съм че заземяват кабелите , но нищо повече , те също имат лан портове и са на същия принцип както всички остройства, виждал съм на станции на Виваком че слагат и Микротик.

Имат лан портове но разликата на суич от 10лв. и от 1000лв. е огромна. Колегата е провеждал експерименти месеци наред. Ползват микротици да но са монтирани на стойки които са направени по редица изисквания. Не съм видял някъде да се прави компромис там.

Analog Audio™

Да само че заземяването е като по учебник ,а именно подцинкована шина с определена широчина забита на не по малко от 1.20м дълбочина. (не помня точните данни),измерване на потенциални разлики и куп неща покрай тях , почти цяла наука си е заземяването.Единственно условие при което няма спасение е пряко попадение тогава спасение...няма.

Стойките са обикновенни , като за паничка на Булсатком :)

Едва ли ....

А не е само заземяването. Бараката където са монтирани нещата е направена и монтирана по спец. начин. 

Analog Audio™

• Administrator

Защо Антените На GSM Операторите Не Гърмят При Грамотевици , каква защита имат и какъв е начина на свързване на остройствата.....

и на мен до сега антени не са ми гърмяли ..:) но се е случвало порт на който няма защита да изгори , опиши схемата която си направил на кулата и ще разберем защо нещо ти гърми.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Имам захранване на 24 волта.и два акомулатора по 12 волта ,свързани са последователно за мога да ги зареждам,от акомулаторите тръгват 24 волта , минават през стабилизатор на 24 волта след което влизат в пое инжектора на микротика,Ползвам НетМетал и Рокет М5 , всичко е директно препачнато, не съм заземявал нищо за сега защото ги монтирах преди 3 месеца...

• Administrator

и никъде протектор и заземяване не си сложил ?

Един гръмоотвод и всичко което му е нужно за да работи. Зависи колко пари ти се дават, за читава система от 600-900лв. на горе.

Analog Audio™

и никъде протектор и заземяване не си сложил ?

Един гръмоотвод и всичко което му е нужно за да работи. Зависи колко пари ти се дават, за читава система от 600-900лв. на горе.

Антените са ми на Тв.Ретранслатор с височина 15 метра , Той си е като един голям гръмотвод , но принципно съм най-ниско.всичките 6 ступки на стълба са заземени , отделно има друго земно което са си слагали GSM- операторите....!!!

• Administrator

Няма на преписвам тоя файл, прочетете го това са препоръки за монтиране на моторола , забележете при тях има значение екранировката къде е вързана!

ptp-600series-deployment-guide.pdf

• Like 1

Качете се на клетка на оператор и вижте как е направено. Отговорите се крият там.

А дали им изгаря оборудване: Да, при това доста често.