dabadaba Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Тия дни забелязах, че интернета нещо ми се дъни от време на време. И тъй като съм "много" навътре с безжичните мрежи, реших да търся проблема. Оказа се, че на линка, който е 12 км, едната поляризация не функционира. Сега как да разбера къде точно ми е проблема? Линка е изграден с два RB433AH, карти R52Hn и двуполярни облъчватели поставени в чинии - едната 90 другата 110 см Пренавил съм всички кабели, щракнах всички кабели на лана, проверих захранването, но не се оправи - chain1 все едно го няма. С отметнати човки на двата борда или поотделно, или без човки, все си кара на 135 Мбпс макс. Та как да разбера, в кой борд е проблема, или трябва да закача друго устройство от едната страна и на принципа проба-грешка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nmish Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Картите R52Hn се дънят,греят много и понякога губят мощност, поне при мене имам 2 случая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dabadaba Posted January 12, 2015 Author Report Share Posted January 12, 2015 Е, сега и карти ще сменям! С какви карти да ги карам тия бордове тогава? Като се оправи времето, със сигурност ще сменя чиниите, щото сегашните са си самоделка отвсякъде - имах сателитен приемник навремето, та ми остана чинията - голяма, с тежко закрепване и трудно за регулиране. Намерих още една подобна, та така... Но все пак, как да разбера, къде точно ми е проблема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetworkPro Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Съмнявам се в картите. Възможно е остналите компоненти да са причината картите да не се справят блестящо и дълготрайно. Затова всички искат да произвеждат и продават интегрирани устройства всичко в 1, за да няма точно такива проблеми. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihail Peltekov Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 +1 картите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted January 13, 2015 Administrator Report Share Posted January 13, 2015 Преди да тръгнеш да сменяш карти размени поляризациите първо на едната страна и записваш резултата и повече не я пипаш , на втората страна и пак сменяш и записваш резултата , ако не си направиш сам изводите постни резултатите тук! Дано си сигурен, че в облъчвателите нямаш вода! Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dabadaba Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 За вода - сигурен съм, че няма откъде да влезе, но не съм сигурен, че няма от конденз примерно. Запечатани са добре. Ще правя опити после, като се пооправи времето, пък и аз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted January 13, 2015 Administrator Report Share Posted January 13, 2015 Убедил съм се, че най - сигурното е провереното . Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts