Jump to content

5 Гх без една поляризация

dabadaba

Recommended Posts

Тия дни забелязах, че интернета нещо ми се дъни от време на време. И тъй като съм "много" навътре с безжичните мрежи, реших да търся проблема. Оказа се, че на линка, който е 12 км, едната поляризация не функционира.

Сега как да разбера къде точно ми е проблема? Линка е изграден с два RB433AH, карти R52Hn и двуполярни облъчватели поставени в чинии - едната 90 другата 110 см

Пренавил съм всички кабели, щракнах всички кабели на лана, проверих захранването, но не се оправи - chain1 все едно го няма. С отметнати човки на двата борда или поотделно, или без човки, все си кара на 135 Мбпс макс.

Та как да разбера, в кой борд е проблема, или трябва да закача друго устройство от едната страна и на принципа проба-грешка?

Картите R52Hn се дънят,греят много и понякога губят мощност, поне при мене имам 2 случая.

Е, сега и карти ще сменям! С какви карти да ги карам тия бордове тогава?

Като се оправи времето, със сигурност ще сменя чиниите, щото сегашните са си самоделка отвсякъде - имах сателитен приемник навремето, та ми остана чинията - голяма, с тежко закрепване и трудно за регулиране. Намерих още една подобна, та така...

Но все пак, как да разбера, къде точно ми е проблема?

Съмнявам се в картите.

Възможно е остналите компоненти да са причината картите да не се справят блестящо и дълготрайно.

Затова всички искат да произвеждат и продават интегрирани устройства всичко в 1, за да няма точно такива проблеми.

-

• Administrator

Преди да тръгнеш да сменяш карти размени поляризациите първо на едната страна и записваш резултата и повече не я пипаш , на втората страна и пак сменяш и записваш резултата , ако не си направиш сам изводите постни  резултатите тук! Дано си сигурен, че в облъчвателите нямаш вода!

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

За вода - сигурен съм, че няма откъде да влезе, но не съм сигурен, че няма от конденз примерно. Запечатани са добре. Ще правя опити после, като се пооправи времето, пък и аз.

• Administrator

Убедил съм се, че най - сигурното е провереното :) .

Не отговарям на постове написани с шльокавица!