Jump to content

Loco M5 проблем с Lan

deniboy

Recommended Posts

Здравейте , напоследък много зачестяха случайте с проблем на лан порта или евентуално с пое-инжектора,

когато се пусне антената всичко тръгва освем лан порка ,от вън се достъпва има пинг и достъп до нея ,но на лан порта пише че няма закачено нищо на него , след като извадя кабела от инжектора и го пусна няколко пъти тръгва ,работи ден - два и пак тъка....сменях многократно RJ-тата и пое инжектора но без успех,проблема се получава от 3-4 месеца откакто антените идват с 5,5,7 версия и дори и с по новите версий е тъка....???

• Administrator

А кабела смени ли, и минавай направо на нанобийм

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Ползвам ги за краини клиенти на растояние от 300 до 4000 метра , старите нямат проблем , само новите и при сичките е едно и също, както казва и колегата 3 от антените даже се бяха и ресетнали но този случай беше в един и същи ден , което може да е имало и токов удар , те и да са в гаранция ги взимат за 2 седмици и ги връщат без да са пипани , относно нано бим не мисля че си струва за растояние от 300-400 метра да се слага голяма антена , за това растояние работи по зле и от локото , тествал съм го и с локото имах 80 мегабита с бима докарах с зор 20....!!! според мен проблема е в инжектора на някой от антените даже не свети и диода за захранване.....

Добре де вземи си стандартен като за микротик и сложи един адаптер 12V 1A. Аз тези оригиналните адаптери на UBNT не мога да ги понасям.

Analog Audio™

• Administrator

Ай да ви дам един акъл :) ресет проблема се решава генерално като се махне Q503 транзисторчето което отговаря за дистанционния ресет намира се до ресет бутона на локотата, това е най - слабото място от към статично електричество даже и за самия процесор, така че сетете се сами ...  най - голямата глупост на UBNT дистанционния ресет..

Ами ако не ползваш захранване с ресет функция?

Лошото е, че ако го махнеш докато е в гаранция...

Analog Audio™

• Administrator

А я да каже някой колко радиа му са се развалили ей така от работа , преди да им горне лана :) гаранция франция , а другия вариант да забраните ресета от менюто.

Преди 6 месеца ми се ресетваха нанотата,махнах  отметката за ресет и от тогава не се е случило,а и с захранване без ресет бутон пак се ресна едното нано  локо2м чисто ново.Като устройста Ubiquiti са си перфектни работят си и нямаш грижи.

Проблема е предимно в лан порта не толкос в ресетването , на 200 бр. 3 да се ресетнат и то в един и същи ден си е токов удар според мен , и то имаше пинг просто ттл не беше 64 а 128 ...... проблема е че не пали лана не распознава какво има отдоло...