Jump to content

Usermanager Paypal time out

Dimitrov

Recommended Posts

Здравейте и за много години!
Ползвам версия 6.23 на ROS, правя платен хотспот (с paypal) с usermanager и signup функцията. Самия хотспот работи, ако създам потребител с мениджъра и му задам профил. За да симулирам реално плащане използвам sandbox paypal. Използвах http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=10&t=81153за упътване, друго не можах да намеря. Настроил съм SNTP, static dns (както пише във форума)
За по-лесно ще обясня какво мога да правя и какво не.

При свързване с хотспота ми излиза класическата страница за име и парола. Отивам на signup страницата, пиша си данните и избирам профил, препратен съм към sandbox.paypal.com (заради променения ред в signup_pay_form.html). Самия sandbox зарежда, извършвам плащане чрез тестов акаунт, всичко е успешно. При опит да вляза с профила обаче ми изписва, че няма такъв потребител. В usermanager-a плащането на въпросния неактивиран потребител (не му е назначен профил) виси за известно време като waiting, накрая става time out. 

Имам съмнение за сертификата, който генерирах през ubuntu терминал (http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Create_Certificates). Метода с генериране през самия рутер не ми проработи (дава грешка на реда sign template=ca-template ca-crl-host=x.x.x.x name=myCa). С този от ubuntu ми дава флагове KT вместо KR, както пише, че трябва. https://routerip ми дава грешка за сигурността, предполагам, че така се тества дали работи. 
Въпросът ми е, в крайна сметка заради сертификата ли се спира потвърждението на плащането, или има нещо друго, което да погледна.
Обобщавам:  потребителя може сам да си направи акаунт, плащането се осъществява (другата страна получава парите), акаунта се създава като неактивен, но така и не се активира, крайния резултат е time out. 
Ако не е достатъчна информацията, моля да кажете.

• Administrator

IP или DNS име опитваш за сертификата?

А и на безплатните сертификати са им орезани крилцата доста.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• Administrator

Лог-а казва ли нещо?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 2 weeks later...

Нищо. Ще се помъча още... новичък съм в сферата и ми идва в повече информацията. Ако искам да ползвам истински сертификат, задължително ли ми трябва домейн? Тоест трябва по някакъв начин да обърна локалното ИП в уеб адрес?

-----

Добре, поразбрах за сертификатите, но май не е в тях проблема. При настройките на subscriber в usermanager-a има Public Host. В wiki пише:
"If users access User Manager page through a local IP address, public host attribute must be specified. It must contain a public address of User Manager router which is acceptable as Relay URL for Authorize.Net gateway (See: Authorize.Net Merchant account configuration). Domain name or IP address can be used. Only the address must be specified, not URL (for example, userman.mt.lv, not https://userman.mt.lv/and not https://userman.mt.lv/userman)"

Досега бях сложил локалното ИП на рутера (не знам защо), което не отговаря на условието да се достъпва отвън... сега пробвах с домейн, който регистрирах на публичното ми ИП.
С port forwarding на първия ми рутер (от доставчика) съм пренасочил порт 80 към ИП-то на рутера. Така от външна мрежа може да се влезе до рутера. Добавил съм NAT правило за същото в winbox. Така мога да достъпя логин страницата през домейна, когато се свързвам през хотспот мрежата. Домейна не мога да го достъпя от LAN и от мрежата на първия рутер (на доставчика).

Та сложих домейна на мястото на Public host, при което когато извърша плащане изписва, че е успешно и настават катаклизми. Рутера забива. Не може да се влезе нито в него, нито в хотспота. Първия път, когато заби (и му дръпнах кабела), рутера си смени ИП-то... Следващите пъти пак забиваше, но поне си остана на същия адрес. 

Явно е тук проблемът (и sandbox да не му трябва SSL), но не знам какво да направя. Моля за още някой съвет.
---

Свързах си локалното ИП с публичното и мога да го достъпя отвън, но пак забива... ако махна ИП-то от полето Public Host няма забиване, но пак няма активиране на профила...

Сетих се да видя ресурс монитора... оказва се, че когато пусна заявка за плащане рамта отива на 1-2kB, а процесора зацикля на 100%. След което рутера забива и му трябва вадене на кабел.

Edited by Dimitrov