dobatavision Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 От 1 месец доставчика ми направиха интернета само през Automatic IP (Вече през Static не става). Рутера го настроих всяка вечер да се рестартира (през shedule...). Да захапва наново IP-to но много често се случва да го забравя или не знам какво точно става ... спира ми нета просто и като дам Renew тръгва пак . Дайте съвет как да настроя рутера като изгуби връзка да си пуска сам Renew . Или пък проблема да е в доставчика ? Ползвам отдалечен достъп до мрежата и е много гадно да спре нета ... Дайте съвет ! Мерси за вниманието ! Quick set ми е на WISP AP RB2011UAS-2HnD 2011UAS-2HnD Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted December 17, 2014 Administrator Report Share Posted December 17, 2014 че тоя твоя доставчик знае ли за проблема защото намирисва на позаминаващ суич а и как мислиш че ще вземеш ново ип ако той ти е назначик постоянен запис Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dobatavision Posted December 17, 2014 Author Report Share Posted December 17, 2014 Нета е по кабеларката имам кабелен модем . Точно такъв Да им търся ли по нов модел този е от 2-3години , виждал съм други клиенти с по нови модеми . 2011UAS-2HnD Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hgd Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Нета е по кабеларката имам кабелен модем . Най-добре си звънни на доставчика. Ти ще можеш да "закърпиш" проблема, а те да го решат (вероятно). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dobatavision Posted December 17, 2014 Author Report Share Posted December 17, 2014 Говорих с доставчика. Казаха, че проблема го има и мислят как да го решат. Така , че докато измислят нещо ще трябва да си направя на всеки 2h рутера сам да си прави Renew. Някой може ли да ми каже по-подробно как да си го настроя ? Мерси ! 2011UAS-2HnD Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted December 17, 2014 Administrator Report Share Posted December 17, 2014 Доставчика ти кой е ако не е тайна и за кой адрес говориш този към сапунерката или от сапунерката към доставчика Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dobatavision Posted December 18, 2014 Author Report Share Posted December 18, 2014 (edited) Този рутер е в Сандански към кабеларката съм там УлтраНет. Проблема е между рутера и модема. Към рутера винаги си имам достъп но като стане проблем нямам достъп до модема, влизам си в рутера давам Renew и връзката си идва . IP-тата си стоят в Automatic IP не се променят, но достъп до интернет и до модема няма . Дори като се обадя на доставчика да рестартират модема пак не тръгва, трябва да се пипне рутера . Някой знае ли как да си направя през 2h автоматично рутера да си дава Renew ? Друг избор нямам за момента ... Edited December 18, 2014 by dobatavision 2011UAS-2HnD Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hgd Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Ето ти един пример: /system scheduler add interval=2h name=renewIP on-event="/ip dhcp-client renew [find interface=INTERFACENAME]" policy=ftp,reboot,read,write,policy,test,winbox,password,sniff,sensitive,api start-date=jan/01/1970 start-time=00:00:00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dobatavision Posted December 20, 2014 Author Report Share Posted December 20, 2014 Така ли трябва да изгледат нещата в ' On Event: ' ? Не съм много запознат с микротик... 2011UAS-2HnD Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NoLimit Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Да, точно така Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted December 21, 2014 Administrator Report Share Posted December 21, 2014 времето за стартиране е грешно трябва да започене от момента на начално стартиране Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dobatavision Posted December 21, 2014 Author Report Share Posted December 21, 2014 А наклонената черта трябва ли да я има в началото ? 2011UAS-2HnD Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted December 21, 2014 Administrator Report Share Posted December 21, 2014 да трябва да е там само задай start-time=startup Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dobatavision Posted December 21, 2014 Author Report Share Posted December 21, 2014 (edited) Това направих мисля че работи, а този scripts не знам за какво е но видях, че като съм правил за reboot съм го сложил и там и реших и renew да сложа Сега на reboot съм му дал disable . Къде в winbox мога да проверя дали сработва реално renew и при ръчно натискане и при shedule ? Edited December 21, 2014 by dobatavision 2011UAS-2HnD Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted December 21, 2014 Administrator Report Share Posted December 21, 2014 бройката на стартиранията на горната снимка има 2 стартирания Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dobatavision Posted December 21, 2014 Author Report Share Posted December 21, 2014 Този брояч го виждам но ако в On Event напиша "асфйлгдслфлг" няма ли пак да го изброи ? 2011UAS-2HnD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dobatavision
От 1 месец доставчика ми направиха интернета само през Automatic IP (Вече през Static не става).
Рутера го настроих всяка вечер да се рестартира (през shedule...).
Да захапва наново IP-to но много често се случва да го забравя или не знам какво точно става ... спира ми нета просто и като дам Renew тръгва пак .
Дайте съвет как да настроя рутера като изгуби връзка да си пуска сам Renew .
Или пък проблема да е в доставчика ?
Ползвам отдалечен достъп до мрежата и е много гадно да спре нета ...
Дайте съвет !
Мерси за вниманието !
Quick set ми е на WISP AP
RB2011UAS-2HnD
2011UAS-2HnD
20 answers to this question
Recommended Posts