Jump to content

Обучение

Stilyan

Recommended Posts

Здравейте,

интересувам се къде, как и "колко" ви излиза обучението на персонала, ако има такова, разбира се :)

Някой да знае къде се провеждат курсове за мрежи, диагностика на мрежово оборудване, топологии на мрежи, сплайсване на оптика и др.

То е ясно, че за Микротик скоро в БГ мяма да има :(

Здравейте,

интересувам се къде, как и "колко" ви излиза обучението на персонала, ако има такова, разбира се :)

Някой да знае къде се провеждат курсове за мрежи, диагностика на мрежово оборудване, топологии на мрежи, сплайсване на оптика и др.

То е ясно, че за Микротик скоро в БГ мяма да има :(

Ми в BG доколкото знам има cisco академия.

Но доста хора знам който са минали през нея и не осъзнават какво е понятието: gateway  ;D, камоли по сложни понятия.

Абе който иска да учи има НЕТ, което си е напълно достатъчно.

От Internet наистина получавам полезна информация, но уви - това е само теория. Давам конкретен пример - искам да разбера как работят XtremeRange7 с два роутерборда, две антени за тях. На колко километра се връзват, какъв е трафика, който носят, пречи ли ил бетонна стена, дърво, вода .... Бих го експериментирал, но не ми се  дават 250 долара само за една XtremeRange7, а трябват ДВЕ. Да не забравяме и антените :)))).

А ако големите фирми вносители организират курсове, за да популяризират продуктите си ще е различно :)

От Internet наистина получавам полезна информация, но уви - това е само теория. Давам конкретен пример - искам да разбера как работят XtremeRange7 с два роутерборда, две антени за тях. На колко километра се връзват, какъв е трафика, който носят, пречи ли ил бетонна стена, дърво, вода .... Бих го експериментирал, но не ми се  дават 250 долара само за една XtremeRange7, а трябват ДВЕ. Да не забравяме и антените :)))).

А ако големите фирми вносители организират курсове, за да популяризират продуктите си ще е различно :)

Аз не го виждам това ... Кои да организира курсове ....

Относно XtremeRange7 не знам дали не ти трябва лиценз за тази карта все пак е 700Mhz

Това е лицензна честота ето какво дават в USA за нея:

"Правителството на САЩ съобщи, че е приключил търгът за спектъра от 700 MHz. Наддаванията са достигнали сумата от $19 милиарда при начална от $4 милиарда. Сред участниците в търга бяха Google, AT&T и Verizon. "

ето и нещо интерсно за самата честота

http://netcontroversy.com/?p=30

цитат от нея:

"Малко предистория за тази сага, която със сигурност ще отекне яко в бъдещето.

В момента аналоговата телевизия в щатите се излъчва на честоти от 746 Mhz нагоре до 794 Mhz - на галено 700 Mhz честотата. Тамошната комисия по далекосъобщенията (Federal Communication Commission) натиска телевизиите в посока HDTV - ready for the hud :-) - та на 19 февруари 2009 всички 700 Mhz честоти отиват в ръчичките на правителството, а аналоговите телевизии спират от раз (така и комунягите не стимулираха пазара).

Очаквайки сакралната дата, разните му тлъсти телекоми потриват ръчички и зяпат да хапнат апетитната хапка, защото тази честота е много добра за безжичен пренос на данни - вълната пробива стени като пирон кисело мляко."

Именно заради това - на тази честота 700 MHz нямаш ограничения от стени и дървета. Уви - май няма да мога скоро да експериментирам с XR7, а и курсове няма :)

• Administrator
:) за тази честота нали се сещаш кава ще ти е антената хехе ;) едно яги за дециметров обхват ...  

Не отговарям на постове написани с шльокавица!