Jump to content
  • 0

RB951Ui-2HnD индикатори на портовете не светят


goshkata
 Share

Question

RB е  нов ,версия 6.18.   не знам   да  ли е нормално,  но индикаторите на портовете не светят независимо, че има закачени кабели на  тях включително и индикатора на Wi-Fi , при  включване на  борда  в  захранването   светват   всички   портове  и   след   това    все   едно   няма   включени   кабели, остава  да  свети  само power.  Портовете  и  кабелите  си   работят  със сигурност   понеже   през   RB   си  върви  нета.   Някои   има   ли  идея  какво   се   случва

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Administrator

System > Leds
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:System/LEDS

 

но ледовете на мигат като на суич

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

по подразбиране е празно 
при мен е така 

/system leds
add leds=user-led type=poe-out
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

  • 0

конфигурирах на всеки интерфейс съответния лед,   не знам  обаче защо   се получава разминаване когато включа кабел на 1 порт свети лед 1

2 порт свети лед 2 и 3

3 порт лед 2 и 4

4 порт лед 2 и 5

5 порт свети само лед 2

 

 #    TYPE                     INTERFACE                                        LEDS                                       
 0  * interface-status         ether1-WAN                                       led1                                       
 1  * interface-status         ether2-master-LAN                                led2                                       
 2  * interface-status         ether3-slave-LAN                                 led3                                       
 3  * interface-status         ether4-slave-LAN                                 led4                                       
 4  * interface-status         ether5-slave-LAN                                 led5                                       
 5  * wireless-status          wlan1                                            wlan-led      
 
 
от 2 до 5 интерфейс + wlan1 са  в бриж
Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

Защото са ти включени в суич на който втори порт е главен

  • Like 1
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.