Jump to content
  • 0

Рутер или рутерборд за приемане на 2,4Ghz сигнал

milev5

Question

Здравейте !

Трябва ми рутер или рутербор за приемане на 2,4Ghz сигнал.От него към 1043ND, който само ще предава.

В момента ползвам въпросният 1043ND като репеетер, но се справя ужасно.

Много съм бос с рутербордовете.

Ще е за лично ползване с 4-5 машини.

Не мога да загрея какъв е тоя лиценз, всяка година ли трябва да се подновява ?

По възможност с 2 карти, ако е борд.

Ще приема на къси разстояния с външна антена, скорост около 150Mb.

Да има уеб интерфейс, че с линукс съм малко скаран.Едвам подкарах 1043ND да приема предава.

Какво животно да си избера ?

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Приема и предава на 2,4 ли ако е така рутер борд с 2 карти по добрия вариант но трябва добре да се сметни с какви устройства другия вариант е едно на тп-линк да приема от варианта 701 другото го имаш рутера 1043 да предава реално 40-45 лева и си готов

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

• 0
  • Administrator

Как си конфигурирал 1043ND, така ли ? - http://itservice-bg.net/?p=2599защото по принцип имам добри впечатления от този рутер. Да не би проблема да е друг, пряпетвствие, зашумена честота и др.

• 0

5 години вече работи следната схема, ASUS WL520GC + DD-WRT + Andrew 26T-2400, това приема, после отива в малко рутерче Фонера префлашнато с DD-WRT, Отивам на село включвам захранването на цялата тая схема отварям лаптопа и нета потича, за 5 години само вендъж ми се наложи да въртя антената, но държа да подчертая че това също е за лично ползване.

Edited by RudY-ElectriC

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

• 0

Как си конфигурирал 1043ND, така ли ? - http://itservice-bg.net/?p=2599защото по принцип имам добри впечатления от този рутер. Да не би проблема да е друг, пряпетвствие, зашумена честота и др.

Той е с OpenWrt иначе не става да приема .

В случаят интернета върви с 1мб ако сложа едно приемащо устройство(за тест съм ползвал Linksys WRT54G2 с DDWRT), а 1043ND само предава.

Ако 1043ND го играе репеетер скоростта пада наполовина.Същата работа и на  Линксиса.

По принцип искам рутерборд с 2-ве карти, защото идеята ми е да приема от две места ако е възможно, не съм запознат много с тях.

Иначе TL-WR843ND си е точно клиент.Не му трябва префлашване.

Ако има по добри решения ги приемам.

Общо взето ще ловя интернета от заведение,  със собственика сме много на ти.Ходя си 1-2 пъти в месеца на село и се разбрахме да се връзвам когато съм там, а после ще го черпя по една бира  ::)

Гледам да вложа парите в нещо което си струва за дълъг период от време.