milev5 Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Здравейте ! Трябва ми рутер или рутербор за приемане на 2,4Ghz сигнал.От него към 1043ND, който само ще предава. В момента ползвам въпросният 1043ND като репеетер, но се справя ужасно. Много съм бос с рутербордовете. Ще е за лично ползване с 4-5 машини. Не мога да загрея какъв е тоя лиценз, всяка година ли трябва да се подновява ? По възможност с 2 карти, ако е борд. Ще приема на къси разстояния с външна антена, скорост около 150Mb. Да има уеб интерфейс, че с линукс съм малко скаран.Едвам подкарах 1043ND да приема предава. Какво животно да си избера ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jack82 Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 Приема и предава на 2,4 ли ако е така рутер борд с 2 карти по добрия вариант но трябва добре да се сметни с какви устройства другия вариант е едно на тп-линк да приема от варианта 701 другото го имаш рутера 1043 да предава реално 40-45 лева и си готов Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator Самуил Арсов Posted November 14, 2014 Administrator Report Share Posted November 14, 2014 Как си конфигурирал 1043ND, така ли ? - http://itservice-bg.net/?p=2599защото по принцип имам добри впечатления от този рутер. Да не би проблема да е друг, пряпетвствие, зашумена честота и др. https://itservice-bg.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RudY-ElectriC Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 (edited) 5 години вече работи следната схема, ASUS WL520GC + DD-WRT + Andrew 26T-2400, това приема, после отива в малко рутерче Фонера префлашнато с DD-WRT, Отивам на село включвам захранването на цялата тая схема отварям лаптопа и нета потича, за 5 години само вендъж ми се наложи да въртя антената, но държа да подчертая че това също е за лично ползване. Edited November 14, 2014 by RudY-ElectriC …Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек, Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 milev5 Posted November 14, 2014 Author Report Share Posted November 14, 2014 Как си конфигурирал 1043ND, така ли ? - http://itservice-bg.net/?p=2599защото по принцип имам добри впечатления от този рутер. Да не би проблема да е друг, пряпетвствие, зашумена честота и др. Той е с OpenWrt иначе не става да приема . В случаят интернета върви с 1мб ако сложа едно приемащо устройство(за тест съм ползвал Linksys WRT54G2 с DDWRT), а 1043ND само предава. Ако 1043ND го играе репеетер скоростта пада наполовина.Същата работа и на Линксиса. По принцип искам рутерборд с 2-ве карти, защото идеята ми е да приема от две места ако е възможно, не съм запознат много с тях. Иначе TL-WR843ND си е точно клиент.Не му трябва префлашване. Ако има по добри решения ги приемам. Общо взето ще ловя интернета от заведение, със собственика сме много на ти.Ходя си 1-2 пъти в месеца на село и се разбрахме да се връзвам когато съм там, а после ще го черпя по една бира Гледам да вложа парите в нещо което си струва за дълъг период от време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
milev5
Здравейте !
Трябва ми рутер или рутербор за приемане на 2,4Ghz сигнал.От него към 1043ND, който само ще предава.
В момента ползвам въпросният 1043ND като репеетер, но се справя ужасно.
Много съм бос с рутербордовете.
Ще е за лично ползване с 4-5 машини.
Не мога да загрея какъв е тоя лиценз, всяка година ли трябва да се подновява ?
По възможност с 2 карти, ако е борд.
Ще приема на къси разстояния с външна антена, скорост около 150Mb.
Да има уеб интерфейс, че с линукс съм малко скаран.Едвам подкарах 1043ND да приема предава.
Какво животно да си избера ?
4 answers to this question
Recommended Posts