Jump to content
  • 0

Може ли USB storage като FTP RB951G-2HnD

orelcho

Question

Взех този рутер като видях, че има USB порт  и може да се настрои FTP сървър. Сега обаче като се опитвам да свържа USB storage и да го пусна като FTP сървър не ми се получават нещата. От прочетеното оставам с впечатление, че рутера не може да направи FTP сървър, използвайки външна памет, може само на вътрешната.

Така ли е или аз в грешка? Ако съм в прешка, моля да ме насочите къде се правят настройките.

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Взех този рутер като видях, че има USB порт  и може да се настрои FTP сървър. Сега обаче като се опитвам да свържа USB storage и да го пусна като FPT сървър не ми се получават нещата. От прочетеното оставам с впечатление, че рутера не може да направи FTP сървър, използвайки външна памет, може само на вътрешната.

Така ли е или аз в грешка? Ако съм в прешка, моля да ме насочите къде се правят настройките.

Еми в грешка си дано това ти помогне  ::)

P.S. В System няма да търсиш Stores,  ако го няма, защото направо са извели Disks в по-новите версии на ROS !

Edited by JohnTRIVOLTA

• 0
  • Administrator

перформънса е силно ограничен не се занимавай
функцията е направена да може да се правят бекъпи

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

както колегата 111111 е отбелязал правилно ситуацията става , но пърформънса е в рамките на ограничението от процесора на рутерчето - същото важи и за SMB работи със променлива успеваемост , зависва самоволно , абе боднал съм му една стара флашка 2 ГБ /хард 500 гб 2,5 не може да захрани - разбира се/ и на нея качвам логове , скриптове и конфиги при нужда - иначе рутерчето във файъруол правилно отбелязва конекциите но ... си трябва NAS като хората и ъплоуд

фтп и смб работи доста капризно и чрез пптр впн канал - работи със променлив успех - има дни където работи и дни където зависва - неведоми са пътищата електронни

надявах се на обещанията на някои девелопъри от латвия да направят пакет отделен за малко уеб сървърче

при проявен интерес ще постна конфига и скриинове

Edited by NeTmAsTeR

• 0

Подкарах го. Проблема ми е бил, че форматирах устройството под FAT и не знам защо, но не работи. Под ext3 работи. Скорост на down и up ми дава 1.2 MiB/s, макар че намерих по разни форуми скорост от 3-4 МB. Пробвах с флашка и с HDD в кутия със собствено захранване

• 0

честито, супер, но за такава скорост мисля че по-добре да не се ползва... Ползвай си рутерборда за рутер

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

Да няма смисъл.

А някой има ли идея други марки с опция за закачане на USB store дали достигат читави скорости? Например TP-link

• 0
  • Administrator

вземи си пригодено за целта устройство

Мога да ти офертирам един Linksys NAS200

Харесай поста ^^^

• 0

Нямам толкова нужда от сървър. Когато си търсех рутер се колебаех между гигабитов tp-link (който имаше и USB), но все е TPlink и обикновен Lynksys (защото гигабитовите са доста по-скъпи). И тогава разбрах за съществуването на Mikrotik.

Последния ми въпрос е насочен към това дали и TPlink-a е със същата функционалност като микротика, относно USB Storage или там нещата са по-добре?

• 0
  • Administrator

същата стока на скорост

Харесай поста ^^^

• 0

Здр.на всички.Купих си въпросния Mikrotik.Направих настройките описани в линка по горе,Качих си филми по FTP ,но проблема ми е че телевизора не вижда харда.Телевизора ми е LG smart.Моля помогнете.

• 0

Честито, разбира се че няма да го вижда. телевизора ти търси хард закачен на него, а не на микротик

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

Честито, разбира се че няма да го вижда. телевизора ти търси хард закачен на него, а не на микротик

Преди това имах Linksys wrt160nl и съм го правил това нещо.А този прехвален  Микротик почва да ме разочарова.

Edited by rejoice

• 0

Не знам къде си чел че е прехвален, но всеки купува техника която ще му трябва според необходимостта му. 

Също има и друго, до колкото чета аз тази тема е да се подкара микротика като ФТП сървър, което реално ти си го направил. никъде по-горе в задачата не се казва да закачаш телевизора си и т.н. към външния хард.

Евентуално което може да пробваш да направиш е да го пуснеш като самба сървър, което обаче не знам дали Самсунг-а ти го поддържа

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/SMB

• 0

Малко стара тема, но смятам, че ще е добре да споделя :) .

Мислех да продавам стария ми RB951G-2hnd, но понеже търсех евтини алтернативи за offsite backup без да ползвам разни клаудове, реших все пак сам да пробвам да вържа външен HDD към въпросния рутер, след като прочетох тази тема и не очаквах повече от 1-2МБ/с.

Харда е 3.5" 200ГБ стар сигейт през докинг станция (USB3). Рутерът го видя, но понеже беше NTFS и показваше 0 фрее спаце, реших да го форматирам в ext3, което стана бързо, за около 5 минути.

Та през FTP трансферът се оказа 10-11МБ/с :) . Съвсем  ползваемо. При около 80-90% CPU. ROS-a е 6.43.2.
Може да го закарам при нашите, и така да стане работата, че там покрай смартфоните, компютри отдавна не се пускат и не искам цяла машина да работи 24/7.