goshkata Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Имам два борда единия с версия 5.22 а другия 5.26 съответно на RB951-2n и RB450G . Първия има Quick Set а втория няма, това на какво се дължи на версията или от модела на борда, има ли начин да се добави Quick Set и как ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted October 29, 2014 Administrator Report Share Posted October 29, 2014 и на други е така освен версията обновявай и биоса Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 goshkata Posted October 29, 2014 Author Report Share Posted October 29, 2014 (edited) и на други е така освен версията обновявай и биоса Първия е с 3.0 а втория 3.10. Интересното е , че RB450G е с биос 3.10 и ми дава да го ъпгрейдна с 3.07 което е по старо. Това значи ли че версията изисква по стар биос, и може ли да се ъпгрейдва биоса надолу ? Edited October 29, 2014 by goshkata Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mupo neTkoB Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 Може, но значи и също че е бил с по-нова версия на РутерОС и ъпгрейднат до нея биос, а после му е свалена версията. обнови ги до последната актуална Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 goshkata Posted October 31, 2014 Author Report Share Posted October 31, 2014 Да стана, ъпгрейднах до 6-та версия и Quick Set е на лице. Благодаря ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dabadaba Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Добре де, за какъв чеп ти е този Quick Set? Там нещата са обратни и колкото пъти съм го човъркал, толкова пъти съм си обърквал рутера. Там, където трябва да е адреса на доставчика, ми излиза локалния адрес и ако променя нещата, рутера се сбръчква... или само при мен е така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted October 31, 2014 Administrator Report Share Posted October 31, 2014 или не четеш какво пише или правиш нещата на опаки А по въпроса Quickset is available for: CPE devices (License Level 3, One wireless, One Ethernet) AP devices since RouterOS v5.15 (License Level 4, One Wireless AP, More ethernets). Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 goshkata Posted October 31, 2014 Author Report Share Posted October 31, 2014 При мен си работи без ядове, ползвам си го понеже става бързо смяната на IP адресите, поне на мен ми върши идеална работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
goshkata
Имам два борда единия с версия 5.22 а другия 5.26 съответно на RB951-2n и RB450G . Първия има Quick Set а втория няма, това на какво се дължи на версията или от модела на борда, има ли начин да се добави Quick Set и как ?
7 answers to this question
Recommended Posts