Jump to content

чиста 411 но с L4 лиценз ?


jordan_ruse
 Share

Recommended Posts

 здравейте. търкаля ми се тук една 441AH но с голяма дупка на платката и е мъртвец. седя и се чудя с какво да се забавлявам и се чудя как аджаба да прехвърля лиценза на обикновена 411. най лесния вариант ми се стори да изместя рама и чипа с лиценза от АН-а на чистата 411, но там ще има инфо за 680МХз процесор а 411 е с 300. мога да пробвам да преместя и процесора но е с повечко крака от всичко което успешно съм местил и за сега търся други опций. Ако някой има идея как да се ползва лиценза от мъртвата 411АН на друг борд да сподели. Благодаря.


варианта с местенето на процесора отпада, не защото не мога да го запоя /вече го разпойх/ а защото ми трябва .... една лентичка с определено количество припой по нея. не възможно е с поялник да се сложат толкова голям брой и то определено количество. та някакви идей ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

има паста за целта ;)

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

трябва да е с подгряване

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

http://postimg.org/image/rl3en9lx5/

http://postimg.org/image/6a5uj03sp/

 

колега, това което се описва в това клипче може да се направи на котлона с поялник от 3,50лв /мога да покажа/. на снимките по горе е чипа на 411АН. обърни внимание как върху пинчетата на места има калай. невъзможно е да вдигнеш чипа и да останат всичките по него или пък на платката. за да се направи както трябва се махат и от двете страни и се поставя една лентичка която съдържа тенол и е направена чип с точния брой крака. такова нещо ми липсва за да го запоя на платката на 411 или поне да пробвам, защото не съм ползвал такава а само съм наблюдавал как става. ако краката са само по периферията, макар да е смд чипчето не е проблем да се запой /лан-а на 411 е такъв/ но с този брой пинове ....

  приемам критики и съвети всякакви. поздрави.

 

п.п. и за да не стават обърквания искам да спомена че има много клипчета в нета на който е показано как се прави това НО на всякъде заменят изгорял с чисто нов чип а новия идва с въпросното количество калай по него !


ходих при едни познати който се занимават от доста време с това и се оказа че за да се презапой бга чип са нужни две неща. калаени топчета с подходящ за целта размер и тефлонова решетка точно за съответния чип. и понеже цялото начинание е в графа "чудя се какво да правя" за сега няма да купувам, но ако това е единствения вариант да превърна 411ска в 411 с L4 ще се купи. очаквам предложения и идей. благодаря.

Edited by jordan_ruse
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.