Jump to content

чиста 411 но с L4 лиценз ?


jordan_ruse

Recommended Posts

 здравейте. търкаля ми се тук една 441AH но с голяма дупка на платката и е мъртвец. седя и се чудя с какво да се забавлявам и се чудя как аджаба да прехвърля лиценза на обикновена 411. най лесния вариант ми се стори да изместя рама и чипа с лиценза от АН-а на чистата 411, но там ще има инфо за 680МХз процесор а 411 е с 300. мога да пробвам да преместя и процесора но е с повечко крака от всичко което успешно съм местил и за сега търся други опций. Ако някой има идея как да се ползва лиценза от мъртвата 411АН на друг борд да сподели. Благодаря.


варианта с местенето на процесора отпада, не защото не мога да го запоя /вече го разпойх/ а защото ми трябва .... една лентичка с определено количество припой по нея. не възможно е с поялник да се сложат толкова голям брой и то определено количество. та някакви идей ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

има паста за целта ;)

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

трябва да е с подгряване

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://postimg.org/image/rl3en9lx5/

http://postimg.org/image/6a5uj03sp/

 

колега, това което се описва в това клипче може да се направи на котлона с поялник от 3,50лв /мога да покажа/. на снимките по горе е чипа на 411АН. обърни внимание как върху пинчетата на места има калай. невъзможно е да вдигнеш чипа и да останат всичките по него или пък на платката. за да се направи както трябва се махат и от двете страни и се поставя една лентичка която съдържа тенол и е направена чип с точния брой крака. такова нещо ми липсва за да го запоя на платката на 411 или поне да пробвам, защото не съм ползвал такава а само съм наблюдавал как става. ако краката са само по периферията, макар да е смд чипчето не е проблем да се запой /лан-а на 411 е такъв/ но с този брой пинове ....

  приемам критики и съвети всякакви. поздрави.

 

п.п. и за да не стават обърквания искам да спомена че има много клипчета в нета на който е показано как се прави това НО на всякъде заменят изгорял с чисто нов чип а новия идва с въпросното количество калай по него !


ходих при едни познати който се занимават от доста време с това и се оказа че за да се презапой бга чип са нужни две неща. калаени топчета с подходящ за целта размер и тефлонова решетка точно за съответния чип. и понеже цялото начинание е в графа "чудя се какво да правя" за сега няма да купувам, но ако това е единствения вариант да превърна 411ска в 411 с L4 ще се купи. очаквам предложения и идей. благодаря.

Редактирано от jordan_ruse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.