Gonzales Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Здравейте , ползвам Микротик за рутиране , необходимо ми е определен IP адрес от вътр. мрежа да се вижда през реалния адрес получен от доставчика. Имам един входен инт. с DHCP клиент и един инт. изходен с DHCP сървър . Дайте идея как да го направя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mupo neTkoB Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 кажи кое ти трябва да се вижда ? само 80 порт? някой друг? ще направиш portforwarding на порта които ти трябва и това към вътрешния комп накойто пък ще му зададеш статично ип от DHCP сървъра Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzales Posted May 4, 2009 Author Report Share Posted May 4, 2009 по принцип ми трябва порт 4899 , на тази машина съм задал статичин адрес за да не се мени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mupo neTkoB Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 ip firewall NAT 2 X ;;; DATECS Fiscal Printer Port Forwarding chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=172.16.201.13 to-ports=8950 dst-address=83.228.92.212 dst-port=8950 protocol=tcp 3 X ;;; Remote Desktop Port Forwarding chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=172.16.201.13 to-ports=3389 dst-address=83.228.92.212 dst-port=3389 protocol=tcp 1 Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzales Posted May 7, 2009 Author Report Share Posted May 7, 2009 ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ РАБОТИ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts