Gonzales Posted May 4, 2009 Report Posted May 4, 2009 Здравейте , ползвам Микротик за рутиране , необходимо ми е определен IP адрес от вътр. мрежа да се вижда през реалния адрес получен от доставчика. Имам един входен инт. с DHCP клиент и един инт. изходен с DHCP сървър . Дайте идея как да го направя
Mupo neTkoB Posted May 4, 2009 Report Posted May 4, 2009 кажи кое ти трябва да се вижда ? само 80 порт? някой друг? ще направиш portforwarding на порта които ти трябва и това към вътрешния комп накойто пък ще му зададеш статично ип от DHCP сървъра Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
Gonzales Posted May 4, 2009 Author Report Posted May 4, 2009 по принцип ми трябва порт 4899 , на тази машина съм задал статичин адрес за да не се мени
Mupo neTkoB Posted May 4, 2009 Report Posted May 4, 2009 ip firewall NAT 2 X ;;; DATECS Fiscal Printer Port Forwarding chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=172.16.201.13 to-ports=8950 dst-address=83.228.92.212 dst-port=8950 protocol=tcp 3 X ;;; Remote Desktop Port Forwarding chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=172.16.201.13 to-ports=3389 dst-address=83.228.92.212 dst-port=3389 protocol=tcp 1 Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
Recommended Posts