Jump to content
  • 0

mikrotik routerboard да работи като TP-link WA5110G :)


mikrostart
 Share

Question

Здравейте,

въпросът ми не вярвам да ви затрудни:

 

Имам въпросния тп-линк от години, вчера нещо му стана и не мога да го пусна (светят му всички зелени ламБи и така докамто ми омръзне да го гледам :) )работеше като клиент, свързан към рутер чрез безжична мрежа с ДХЦП.

Имаше си ИП адрес от същата мрежа като ДХЦП и си го наблюдавах през мрежата. От ЛАН-а му пак чрез ДХЦП имах свързан комп и си имаше нет.

 

Как най-лесно да накарам микротик борд да работи по същия начин?

Ето от къде тръгнах;:

 

http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_set_wireless_client_and_Ethernet

 

но нещо няма нет.

 

Дали бъркам настройките или изобщо начинът е друг?

 

Мерси предварително!

 

 

index2.gif.24302c413c0651109e3a0ab15a8f7

index.gif

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Bridge на Ether + WiFi.

 

На линка който си посочил, в Bridge е добавен само Ether като порт, сложи там и безжичната карта.

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Bridge на Ether + WiFi.

 

дава че всичко е ок, имам дхцп но няма интернет дори след рестарт.

ако дам някакъв ип адрес на бриджа койтое в рейнджа на дхцп-то, дали пак ще става работата?

 

 

На линка който си посочил, в Bridge е добавен само Ether като порт, сложи там и безжичната карта.

малко по-късно ще го пробвам че изтрих тази конфигурация

9.8.2014:

Ето до тук как се движат нещата:

 

Безжичният интерфейс на борда е свързан с отдалечен АП с ДХЦП клиент.

Създадох бридж между всички ЛАН портове. Върху него пуснах ДХЦП сървър с 10.1.1.0 рейндж и 10.1.1.1 адрес/гейтуей.

Включих усб безжична карат към усб порта и върху него пуснах друг ДХЦП сървър с 10.1.2.0 рейндж и 10.1.1.2 адрес/гейтуей.

В АРП и Routes всичко се адва автоматично.

И на двата ДХЦП сървъра съм дал add ARP for leases. Преди ЛАН-а и усб картата бяха ж един бридж но прочетох че в стари версии на МТОС (моята е 5.26 понеже по-нагоре няма усб уайърлес драйвери) си пречат и затова ги разделих.

Нет има и на двата интерфейса - бриджа и усб картата.

По някаква причина през усб картата минават не повече от 2 мб/с (вероятно зарди бъгави драйвери :) ).

Като има трафик през усб картата и скоростта през ЛАН бриджа пада (има нещо обще с горното).

 

Идеи как да вдигна скоростта на през усб картата или да го зарязвам така?

Някакви други идеи?

Edited by mikrostart

index2.gif.24302c413c0651109e3a0ab15a8f7

index.gif

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.