Jump to content

Recommended Posts

Posted

здравейте имам две nano 2 и искам да ги свържа така че едното да предава а другото да приема.Но въпроса е на това което да предава задължително ли е да се върже в lan вход на рутера не ставали без да ползавам рутер ,кабела на нета да го вържа в nanoto. Двете nanota могат ли да се свържат на разтояние от 7 км. 

Posted

дай точния модел на nano - дали e 2, 2M   и т.н.  кажи как ти идва интернета, PPOE, статичен адрес и т.н.  ако дадеш координати на точките може да се провери дали има пряка видимост между тях. 

Posted

Не знам, но от моя скромен опит с нано, мисля, че за тия 7 км, ще е същото, както да закачиш еднотонно ремарке на жигула. Не, че няма да върви, ама друго си е, да го дърпа двутонен джип например. Що не опиташ с устройство с насочена антена, като нанобридж или еъргрид?

Posted

ами защото имам две nanostation 2 не са M и само събират прахоляк и реших да ги ползвам за това.Има пряка видимост в това съм сигорен 100%.Да интернета ми идва по PPPOE

Posted

Въпроса е какво се очаква като скроост. Ще си върви ако ефира позволява, защото на места в града със същите радиа на 300м едвам 5мегабита минават поради прекалено близко монтирани гсм клетки т.е. от както ги монтираха.

Ако имаш време и нерви можеш да направиш експеримент да сложиш с една антена от булс@ат но там си е играчка с настройките и насочването.

Analog Audio™

Posted

никой ли няма мнение по въпроса