Jump to content

Nanostation 2 с рутер или без


vladi_49
 Share

Recommended Posts

здравейте имам две nano 2 и искам да ги свържа така че едното да предава а другото да приема.Но въпроса е на това което да предава задължително ли е да се върже в lan вход на рутера не ставали без да ползавам рутер ,кабела на нета да го вържа в nanoto. Двете nanota могат ли да се свържат на разтояние от 7 км. 

Link to comment
Share on other sites

дай точния модел на nano - дали e 2, 2M   и т.н.  кажи как ти идва интернета, PPOE, статичен адрес и т.н.  ако дадеш координати на точките може да се провери дали има пряка видимост между тях. 

Link to comment
Share on other sites

Не знам, но от моя скромен опит с нано, мисля, че за тия 7 км, ще е същото, както да закачиш еднотонно ремарке на жигула. Не, че няма да върви, ама друго си е, да го дърпа двутонен джип например. Що не опиташ с устройство с насочена антена, като нанобридж или еъргрид?

Link to comment
Share on other sites

ами защото имам две nanostation 2 не са M и само събират прахоляк и реших да ги ползвам за това.Има пряка видимост в това съм сигорен 100%.Да интернета ми идва по PPPOE

Link to comment
Share on other sites

Въпроса е какво се очаква като скроост. Ще си върви ако ефира позволява, защото на места в града със същите радиа на 300м едвам 5мегабита минават поради прекалено близко монтирани гсм клетки т.е. от както ги монтираха.

Ако имаш време и нерви можеш да направиш експеримент да сложиш с една антена от булс@ат но там си е играчка с настройките и насочването.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

никой ли няма мнение по въпроса

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.