TPLINK841N Posted April 11, 2014 Report Share Posted April 11, 2014 Здравейте, имам рутера от заглавието с последния заводски фърмуер, но искам да го използвам като client, но понеже тази опция не се поддържа от офиициалния фърм ще мина на dd-wrt. Въпросът ми е: коя версия на dd-wrt е най-стабилна с най-малко бъгове за моя рутер ? Благодаря ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
muonplex Posted April 19, 2014 Report Share Posted April 19, 2014 (edited) Здравейте, имам рутера от заглавието с последния заводски фърмуер, но искам да го използвам като client, но понеже тази опция не се поддържа от офиициалния фърм ще мина на dd-wrt. Въпросът ми е: коя версия на dd-wrt е най-стабилна с най-малко бъгове за моя рутер ? Благодаря ! Ти си написал v8.4 значи качваш резивия 8.x Edited April 19, 2014 by muonplex Link to comment Share on other sites More sharing options...
TPLINK841N Posted April 21, 2014 Author Report Share Posted April 21, 2014 Ако рутера се брикне винаги ли мога да го вдигам през serial port ? При какви условия мога да прецакам bootloader-a ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavelkamburov Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Тоя рутер е прост като бобена чорба. Докато лепиш конзоли и се бориш, винаги може да се свали флаш чипа и да му се запише нов фирмуер на програматор. За серийната конзола се иска , търпение, знания и доста четене. Не казвам , че е лош метода, просто не става бързо докато се научи човек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TPLINK841N Posted April 22, 2014 Author Report Share Posted April 22, 2014 Аз имам работеща конзола, въвеждам си tpl и бутлодера спира да зарежда. Интересно ми е как да не се стига до разпояването, за което спомена, защото не съм от най-сръчните с поялниците, но имам интерес в ddwrt/openwrt и искам да знам как да си запазя бутлодера при флашванията, за да мога винаги да го вдигам през конзолата. Не разползгам с програматор, пък и за мен операцията по отпояването и запояването на чипа е сложничка. Нямам такава техника Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavelkamburov Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 принципно си прав , но една случайна грешка и може да го затриеш, затова казвам да си мислиш за fullflash под ръка и програматор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TPLINK841N Posted April 23, 2014 Author Report Share Posted April 23, 2014 А ако не объркам някой адрес мога ли да прецакам някоя част като art partition или самия U-BOOT ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts