Jump to content

RB450G

Тодор Лазаров

Recommended Posts

Какво натоварване може да понесе тази платка

Ако някой я ползва нека сподели.

Прикачвам и картинка от тестове на микротик

но дали са реални кажете вие.

Ползвам я от няколко месеца като цяло съм много доволен като изключим едната забивка и това че не си помни дата/час след рестарт което меко казано ме вбесява!Иначе там където го ползвам минават около 6-7 мегабита(без п2п който пак минава през него от 1ви към 2ри порт).Има сравнително малко политики..В момента го гледам 5,5 мегабита и е на 1% скача на 3 понякога...Качвал ми е и на 10% но то е било пиково и като му ръчкам настройките..Като цяло за мен е хубава машинка но си има някой кусури който мен лично не ми харесват.Ако го взеш ти препоръчвам и метална та кутиика :)Тя поне е мн добре барната пък и си е по-защитен в нея само дето не са и направили отвор за слота на SD картата и трябва да се развие платката от кутията за да се изкара/вкара картата  :o;D

Няма кусури за мен, освен това с картата, която така или иначе не трябва да се вади и слага често, не трябва да се налага.

Картинката която си постнал добре представя възможностите му, така че ти сам си отговаряш на въпроса ;)

Всеки рутерборд не помни дата и час, те нямат батерия на платката. За целета се ползва System -> NTP Client, задава се unicast, наприемр NTP сървъри

77.70.7.120

81.169.188.29

Настройки за Clock: единствено Time Zone Name: Europe/Sofia

И всичко е наред, след рестарт до 1-2 минути си взима точно време. NTP услугата работи на порт 123 udp трябва да е позволен и в двете посоки за комуникация с NTP сървъра.

Да мен ми е ясно защо не помни.... ама нищо не им е коствало за една батериика или кондензатор 1-2F :)

2F кондензатор ? Ако не се лъжа това няма как да не го спестят, нали искаме да е евтин борда. Последния 2F който видях беше колкото двата ми юмрука голям, за автомобилно аудио. Може би имаш предвид 2uF ?

Ако един миниатюрен кондензатор ще запази часовника при рестарт, то си заслужава да им се каже.

• Administrator

Точно за фаради става дума, преди години още ги ползваха в видиата с тунери които имаха функция за стартиране на запис именно за часовника.

Между другото Аликс 3С3 и 3D3 имат батерия.

примерно този

Не отговарям на постове написани с шльокавица!