Jump to content
  • 0

Проблем с PPPoE client


sirmilanov
 Share

Question

Здравейте,

изключително необясним за мен проблем имам.

Имам борд 433 на който съм вдигнал PPPoE client на един от портовете. Само, че не ще да се закачи. Постоянно си набира и толкова. В PPPoE сървъра (към който трябва да се закачи МТ-ка) не се виждат никакви заявки за свързване на конкретния юзер.

Учудването ми дойде в мига, в който направих bridge между портовете на борда и съвсем случайно на PPPoE клиента му зададох interfac= bridge1 и взе че се закачи. След което, пак опитах интерфейс на PPPoE да бъдат eth1 или eth2, но не ще и не ще да се закачи. Някой има ли идея защо би се получило подобно нещо?

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Administrator

Когато обединяваш интерфейси в Бридж главен е бриджа всички останали са му подчинени
се едно на обикновен суич да кажеш че еди си кой порт да е главен няма как да стане

същото е и при рутерите сапунерки

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

  • 0

До колкото разбрах когато не са в бридж, въпреки че си задал клиентския интерфейс да е съответно eth1 или eth2..., не се закача, но когато ги бриджнеш и зададеш клиент да ти е бриджа, се закача? 

 

Учудването ми дойде в мига, в който направих bridge между портовете на борда и съвсем случайно на PPPoE клиента му зададох interfac= bridge1 и взе че се закачи.

Тука не можеш да разчиташ на случайности, щом си направил бридж, задаваш правата на него, а не на отделните портове :)

 

След което, пак опитах интерфейс на PPPoE да бъдат eth1 или eth2, но не ще и не ще да се закачи.

Тук предполагам не си забравил да смениш клиент да ти е съответния порт.

Странно, по принцип няма логика, освен ако нямаш някакво ограничение... Прегледай всичко отново, да не би да си пропуснал някъде нещо, пък  ако няма да ползваш другите портове на борда, остави ги да са си в бридж.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Шантава работа. Замъкнах си задника до борда и направих опити да го сетна по нормален начин, но не би. В крайна сметка създадох bridge в който единствения член е WAN порта и вместо на порта вдигнах PPPoE клиента на бириджа и работи. Но защо по дяволите не ще да стане по нормалния начин?

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

Вероятно имаш конфликтиращи правила в защитната стена.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.