Jump to content

RB433 проблем след ъпдейт

sitnetworks

Recommended Posts

Здравейте колеги дано съм нацелил правилният дял на форума - имам една RB433 v3.15 в едно село, наложи се да сложа N карта но не я разпознава със старата верся, ъпдейтнах я до 4.2 и тръгна но след като зареди ми даде да ъпдейтна и ключа, давам му да се ъпдейтне, но не иска казва, че неможе да отвори mikrotik.com закачих я на рутера в офиса, има нет на картата пингвам data.bg и др., но неиска да смени ключа има 72 часа, моля ви за съвет какво трябва да направя за да оправя проблема - картата ми трябва с версия 4. Имам 6 всички са със 3.15.

Нет трябва да има на компа от който пускаш ъпдейта на ключа, на Борда може и да няма нет.

Само ми е интересно защо ъпа ти е на версия 4, а не се качиш на 6?

• Like 1

Нет трябва да има на компа от който пускаш ъпдейта на ключа, на Борда може и да няма нет.

Само ми е интересно защо ъпа ти е на версия 4, а не се качиш на 6?

А това не го знаех, а ги слагам и настройвам от 15 години и повече. Много съм ъпдейтвал ама дистанционно от офиса в работен режим, а стационарния има нет, вчера опитах от лаптопа за това начи е проблема. Много ти благодаря колега. А относно версията пишеше, че поддържа до 4.Х и несмеях ряско да кача на 6, ще го направя постепенно от 4, 5 и после 6 да не загуби ключа. Много благодаря за отговора, довечера ще опитам от офиса.

п.п. Ако може да използвам текущата тема и да не повдигам нова, да ви помоля за още един съвет, имам 5 - 6 борда със по 15 - 20 Bad Blocks. Има ли някой схемата на дата кабела за RS-232, и може ли от там да се форматира флаша, или трябва да правя специален дата кабел. Имам и програматор със SMD приставки, но не ми се стига доо там, да разпоявам нанд флаша. С кабел би било по лесно.

Edited by sitnetworks

не пречи такъб брой лоши сектори на работата на рутерборда, Поради същата причина от 6-та версия вече е в %-ти отношението да не се притеснават потребители

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• Administrator

задай DNS и Gw на борда и пингвай от борда

Ключа регистрирай на сайта на микротик 

https://www.mikrotik.com/client/

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

не пречи такъб брой лоши сектори на работата на рутерборда, Поради същата причина от 6-та версия вече е в %-ти отношението да не се притеснават потребители

Ми незнам, но забиваше Wirelessite, след ъпдейт на в.5 се оправи, и бад блокс изчезнаха което ми е странно. Предполагам е записало новите файлове на други сектори на нанд флаша. Другите 5 борда който имам обаче не се оправиха по този начин, и бих искал да преформатирам (така да го кажем) флаша, и да го запиша наново. За това ми се искаше да го направя през RS-232 или JTAG. Въпросът е как да го свържа и каква програма да ползвам?

• Administrator

Това не е сапунерка, за да се флашва по супер сложен и неприятен, както и задължително локален начин .
Влез на опцията за проверка на инсталацията

/system check-installation

Също така обнови и "BIOS"-a

/system routerboard upgrade
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Да оправих я - благодаря за отделеното време на всички колеги.